UOČI IZVRŠNOG ODBORA

Mamić rastura po najjačoj ligi svijeta

30.03.2009 u 14:25

Bionic
Reading

Prvenstvenu stanku izazvanu reprezentativnom akcijom u Dinamu su odlučili začiniti borbenim tekstom na službenom internetskom glasilu. Nije u prvom planu dizanje morala treneru Jurčiću ili igračima pred nastavak borbe za naslov, radi se o 'njegovom veličanstvu izvršnom dopredsjedniku'

Službena stranica NK Dinamo donosi tekst radnog naslova 'Mamićevi talenti igraju za Tottenham, Arsenal…' u kojemu autor(ica) obrazlaže svoju ideju vodilju riječima: 'Ovaj tekst objavljujemo inspirirani konstantnim pretencioznim napisima u kojima se umanjuju i obezvređuju uspjesi Dinama. Ovo je samo jedno od poglavlja koje govori o najuspješnijim i najvećim transferima u povijesti hrvatskog nogometa koji su odjeknuli širom svijeta.'

Nastavlja se kratkim biografijama Eduarda da Silve, Luke Modrića, Vedrana Ćorluke, Ognjena Vukojevića i Nikole Pokrivača. I tako tekst završava. Mamić se spominje samo u naslovu, kao mesija koji je navedenima i Dinamu omogućio afirmaciju i prosperitet.

Nigdje nije navedeno kako je to prvi operativac Dinama ubrzao igrački napredak najvećih Dinamovih zvijezda ovoga stoljeća, niti kakve to sve skupa ima veze s medijskim pristupom najtrofejnijem klubu HNL-a. Nigdje nije konkretno stavljen, ali lebdi u zraku, veliki znak jednakosti između Dinama i Zdravka Mamića, jer tko napada Mamića, napada i maksimirsku svetinju. Ako ne i državu i naciju u globalu.

U ovakvim slučajevima novinar si mora postaviti pitanje, zašto baš sada? Ovakav tekst mogao je osvanuti bilo kada, tema je svevremenska. Odgovor se nameće sam, danas (ponedjeljak) u 18 sati sjednica je Izvršnog odbora kluba, na kojoj je ranije bila najavljena točka dnevnog reda na kojoj bi se glasovalo o odlasku Mamića starijeg. Ta je tema skinuta i ostanak izvršnog dopredsjednika nije upitan.

Sve kompanije preko svojih glasila veličaju istaknute pojedince i elan unutar radne zajednice ne bi li konzumenti dobili dojam raja unutar tvrtke, to je korektno i uobičajeno. Ali u pravilu se kroz širok prostor jezičnih konstrukcija ponudi i objašnjenje stavova. Precizno se definira što je izazvalo nezadovoljstvo, kako stvari zapravo stoje i tko je kriv za povijesnu nepravdu nanijetu sirotom čelniku. U ovom slučaju ne. Krivi su svi, žrtva je gospodin Zdravko i točka. Na znanje svima.

Isti medij čestita i 35. rođendan Dinamovom vrataru Tomislavu Butini. Pridružujemo se čestitkama!