S POLA TUCETA U FINALE

Dinamo ekspresno na Mandžukićev pogon

18.03.2009 u 19:23

Bionic
Reading

Nakon pobjede u Kranjčevićevoj od 2:0, Dinamo je i u uzvratu bio rezultatski uvjerljiv protiv Zagreba te se ukupnim rezultatom 6:1 plasirao u finale Kupa, gdje će trofej braniti protiv Hajduka

Trener domaćih Jurčić odmarao je Vrdoljaka, Sammira i Tomečaka, ali i nije računao na Sivonjića koji je tijekom prijepodneva pao u nesvijest, no kombinirani sastav 'modrih' nametnuo se na terenu i u uvodnih 20-ak minuta otklonio i posljednje dileme. Nakon što gotovo stotinu dana nije zabio gol u službenoj utakmici, Mario Mandžukić vratio se u realizatorsku formu. Golu u Šibeniku u nedjelju, u prvom poluvremenu u susretu sa Zagrebom dodao je nova tri i navukao širok osmijeh trenera Jurčića.

'Moj učinak zasluga je rada cijele ekipe, no istina je da Zagreb nije imao svoj dan. Možda je uzrok u velikom zaostatku iz Kranjčevićeve. Nadam se da će na Poljudu u nedjelju biti u boljem izdanju', rekao je trostruki strijelac Mandžukić, koji se sjetio i izjave Zagrebova trenera Pavlovića u kojoj je ustvrdio da je Mandžukić u Maksimiru trebao brže napredovati.

'Nisam zaboravio te riječi i one će me protiv njih uvijek motivirati.'

Prvi je zabio u devetoj minuti na asistenciju Badelja, drugi u 17. nakon dodavanja Ibaneza, a hat-trick je proslavio nakon solo-prodora u 38. minuti.

Ni u drugom poluvremenu tempo nije znatnije padao, a nakon 48 minuta, loptu iz mreže izvadio je i Tomislav Butina. Nakon igranja rukom i dosuđenog kaznenog udarca, rašlje je s 'bijele točke' pogodio Davor Vugrinec.

Konačnih 4:1 dvije minute prije kraja oštrim udarcem postavlja Pedro Morales.