U VINKOVCIMA 0:0

Ispremiješani Hajduk bez problema u finale

18.03.2009 u 18:02

Bionic
Reading

S obzirom na visokih 4:1 iz prve utakmice, trener Hajduka Ante Miše mogao je u uzvratnom polufinalnom ogledu Kupa protiv Cibalije odmarati dio svoje prve momčadi. Tako su na tribinama ostali Ibričić, Pandža i Gabrić, a na klupi Tičinović i Andrić. No ni takav Hajduk nije ugrozio plasman u finale. U Vinkovcima je završilo 0:0

Iako su se u Vinkovcima nadali, nakon što su u nedjelju izborili prvenstvenih 1:1, u moguć preokret, prednost Hajduka od 4:1 iz prve polufinalne utakmice ipak je bila prevelika. Naravno, taj bod od prije par dana bio je poticajan za momčad Stanka Mršića i već u drugoj minuti Pavličić je pokušao nastaviti seriju započetu u nedjelju. No ovog puta pogodio je u živi zid.

Dvije minute kasnije, stigla je reakcija i Splićana. Oremuševu akciju pratio je kapetan Skoko, ali nespretno je reagirao. U 10. minuti u prigodi je i Kalinić, a gotovo stopostotnu imao je i Oremuš u 16. minuti. Međutim, dok je razmišljao kamo će loptu uputiti, ona mu je odskočila. S tom akcijom kao da su Splićani dokazali Vinkovčanima da nemaju što tražiti u ovoj utakmici, pa se uz terensku inicijativu gostiju, gotovo bez prigoda stiglo do kraja prvog dijela.

A početak drugog dijela bio je vrlo sličan kao i u prvom. Jedina novost jest ta što je slobodnjak, koji je završio u živom zidu, izveo Milardović. Gosti su uzvratili preko Jurice Buljata, koji je izveo slobodnjak sa 40-ak metara, ali Burcsa nije imao većih problema. A onda se Miše odlučio na još dvije promjene, to jest odmaranje važni(ji)h igrača. Izašli su Kalinić i Marijan Buljat, a ušli Bušić i Tičinović.

Nakon dosadnih 35 minuta u drugom dijelu, završnica je ipak donijela nešto više živosti. Prvo je u 81. minuti Kujundžija bio u prigodi za domaćine, ali valjda se je i uplašio pa mu je Vejić bez problema odnio loptu. Tri minute kasnije, u idealnoj je prigodi i Marin Tomasov, ali Hajdukov napadač nije bio dovoljno priseban pa je Burcsa još jednom uspješno intervenirao.

Bez obzira na rezultatsku izvjesnost, obje su momčadi od tri tisuće gledatelja na vinkovačkom stadionu zaslužile neprolaznu ocjenu jer prigoda gotovo da nije ni bilo, a pogotke, zbog kojih se nogomet i igra, mogli su samo sanjati.

Finale hrvatskog Kupa s Dinamom, Hajduk će igrati 13. i 28. svibnja.