1:1 U VINKOVCIMA

Cibalia zaustavila pobjednički niz Hajduka

15.03.2009 u 21:12

Bionic
Reading

Hajduk je u posljednjoj utakmici 22. kola u Vinkovcima stigao samo do boda (1:1). Neodlučenim rezultatom splitski prvoligaš se bodovno izjednačio s Dinamom. Miše nije stigao do rekordne 10. pobjede u nizu, no 'bili' su i remijem izborili utakmicu u drugoj fazi natjecanja s najvećim rivalom Dinamom na Poljudu

Prekrasan ambijent upotpunjen zvučnim nadmetanjem Ultrasa i Torcide dočekao je nogometaše Cibalije i Hajduka. U utakmicu je Hajduk ušao kao veliki favorit, no teren u Vinkovcima oduvijek je bio neugodan za Splićane. Vidjelo se od prve minute da 'bilima' neće biti lako. Domaćin je inferiornost u kvaliteti te izostanke Radotića, Leutara, Bagarića i Malčića nadoknađivao trkom i borbenošću.

Makarin je namučio obranu Hajduka

Hajduk je više držao loptu u nogama, ali prve prilike su otišle na stranu devete momčadi prvenstva. Tako je u 10. minuti na jedno ubacivanje zakasnio Husić, a pet minuta kasnije, sa 25 metara iz slobodnjaka zaprijetio je i Milardović. Na prvu šansu majstora s mora čekalo se do 17. minute, Kalinić je pobjegao čuvaru i pucao pored gola s lijeve strane iskosa. Hajduk je pritiskao, a Tomasov je sredinom prvog poluvremena s nekoliko metara prebacio vrata. Na novo uzbuđenje čekalo se do 34. minute. Udarac Milardovića prohujao je tik uz desnu vratnicu. Gost je odmah uzvratio, i to pogotkom. Kalinić je dobio loptu u kaznenom prostoru, okrenuo se i prevario braniča Vinkovčana te niskim udarcem svladao Burcsu. Inače, domaćin je kod tog trenutka prosvjedovao zbog prekršaja Skoke nakon kojeg je uslijedila akcija za gol. Mišina momčad krenula je i po drugi pogodak. Skoko je dao idealnu loptu za Kalinića koji je dobro pucao, ali je Burcsa još bolje obranio.

U nastavak se ušlo nešto laganije. No u 57. minuti, Hajduk je stigao do još jednog 'zicera'. Tomasov je pobjegao zadnjoj liniji Cibalije, izašao pred Burcsu koji je obranom održao domaćina na životu. Najopasniji igrač Hajduka Kalinić u 70. minuti izveo je 'škarice', atraktivno, ali ne i precizno. Gosti su željeli drugi pogodak kako ne bi u samoj završnici strahovali od zalutalog metka. Ibričić je u 76. minuti čak prešao i Burcsu, no otišao je previše desno, a njegov udarac blokirao je požrtvovni Milardović. Deset minuta prije kraja, skoro se dogodilo izjednačenje. Lukačević je ubacio, a Kiš glavom pucao pored gola. Nešto kasnije, u skoku je zaprijetio i Husić. U samoj završnici Pavličić je sjajno pucao, a Subašić skinuo loptu koju su već svi vidjeli u mrežu. No vratar Hajduka nije mogao obraniti Pavličićev slobodnjak u 89. minuti kada je sa 20 metara veznjak Vinkovčana skinuo paučinu iz lijevog kuta Subašića.

Cibaliji se u samoj završnici isplatila totalna ofenziva te je tako zaustavila Hajdukov niz pobjeda i uzela Miši nadimak 'Mister 100 posto'.

U trećem dijelu prvenstva na rasporedu je ukupno 11 kola, a u posljednjem kolu u Splitu će se sastati Hajduk i Dinamo.

Parovi 23. kola (22. ožujka): Hajduk - Zagreb, Dinamo - Osijek, Slaven Belupo - Cibalia, Šibenik - Inter, Rijeka - Croatia Sesvete, Varteks - Zadar.