U MAKSIMIRU 3:0

Dinamo lakše od očekivanog protiv Šibenika

15.03.2009 u 16:59

Bionic
Reading

Odigrano je pet utakmica 22. kola T-Com Prve HNL, a s najviše zanimanja se pratila utakmica u Maksimiru gdje Dinamo nije dopustio nikakvo iznenađenje te se je lako 'obračunao' sa Šibenikom

Dinamo – Šibenik 3:0

1:0 – Sivonjić (13)
2:0 – Vrdoljak (34)
3:0 – Mandžukić (77)

Maksimirsko prokletstvo za Šibenčane se nastavilo. I u 18. utakmici kod Dinama, momčad sa Šubićevca nije osvojila ni boda. Iako su gosti, na temelju sjajnih rezultata i igra ove sezone, došli s puno optimizma na travnjaku je od samog početka aktualni hrvatski prvak držao sve u svojim rukama. Već u početnim trenucima zaprijetili su Vrdoljak i Sivonjić, a zatim su spomenuti igrači namjestili nišanske sprave te donijeli Dinamu veliko vodstvo do poluvremena. Sivonjić je u 13. minuti na dodavanje fenomenalnog Vrdoljaka doveo 'modre' u prednost iako je snimka pokazala da je bilo zaleđe. Dvadesetak minuta kasnije i Vrdoljak se upisao u strijelce, a asistent je bio Mandžukić.

Drugih 45 minuta donijelo je lakši tempo, Šibenčani su došli do daha, ali Dinamo je bez većih problema kontrolirao utakmicu. U 77. minuti, i Mandžukić je, nakon akcije Badelj – Sivonjić, prekinuo golgeterski post koji je trajao 98 dana u službenim utakmicama.

S tri boda Dinamo je preuzeo vrh ljestvice od Hajduka koji je još očekivao večernji sraz u Vinkovcima. Treba spomenuti kako se na tribinama okupilo uobičajenih pet tisuća gledatelja te proslavu 23. rođendana BBB-a.

Zadar – Zagreb 2:1

0:1 – Ivanković (15)
1:1 – Šaranović (39)
2:1 – Terkeš (58)

Zagreb nije u Stanovima pobijedio deset godina, a post se produžio. Dvoboj je bolje počeo za Zagreb koji je poveo udarcem Ivankovića sa 20-ak metara. Gosti su mogli još koji puta zatresti mrežu domaćina, ali umjesto toga uslijedila je kazna. Šaranović je iz jednog odbijanca izjednačio. U drugom dijelu u 58. minuti, i drugi dio zadarskog napadačkog tandema je zabio. Terkeš je izmakao pozornosti čuvara i iz blizine zatresao mrežu. Ispostavilo se da je to bio pobjedonosni pogodak na utakmici, jer se Zagreb nije uspio vratiti. Zadar je stigao do važnih bodova, jer se još više bodovno približio momčadima s kojima se bori za ostanak.

Croatia S. – Slaven B. 0:0

U Krančevićevoj, gdje je Croatia domaćin, Sesvećani i Koprivničani su odigrali utakmicu koja se neće pamtiti. U prvih 45 minuta nije bilo prilika tek su se mogli izdvojiti sramežljivi pokušaji Jukića sjedne i Vručine s druge strane. Uspavanka se nastavila i u drugom dijelu s tek pokojim bljeskom koji je mirisao na gol. Tako je sesvetski napadač Vojnović dva puta prijetio, ali vratar Rodić bio je nesavladiv te je bio i najzaslužniji što je beskrvni Slaven ostao neporažen.

Inter – Osijek 0:1

0:1 – Smoje (30)

U dvoboj su i jedni i drugi ušli oslabljeni, a u takvom odnosu snaga bolje se je snašao Osijek koji je u ne baš uzbudljivoj utakmici poveo nakon kornera. Kapetan Ivo Smoje bio je najviši u skoku. Nakon vodstva gosti iz Gradskog vrta orijentirali su se na kontre i prepustili inicijativu 'žutima'. Lagani pritisak domaćina do kraja utakmice nije urodio plodom, a Osijek je još jednom dokazao kako je 'crna mačka' za Zaprešićane. Ovo je bila njihova međusobna 23 utakmica u HNL-u, a Inter je ostao na samo dvije pobjede, posljednja se dogodila 1993. godine.

Rijeka – Varteks 2:1

1:0 – Štrok (25)
1:1 – Mujanović (78)
2:1 – Cerić (90)

'Krojači' su u zadnja tri navrata ostali neporaženi na Kantridi, ali njihov niz je prekinut. Nije dobro počelo za Varaždince, jer je Hrvoje Štrok, veznjak Rijeke, u 25. minuti opalio s ruba kaznenog prostora i pogodio. No Rijeka nije igrala dobro, a loša igra, koja je popraćena i zvižducima s tribina, nastavila se u drugom poluvremenu. Varteks je postajao sve konkretniji i opasniji. Tu nadmoć i blijedo izdanje domaćina iskoristio je Mujanović koji je pobjegao Budicinu i 13 minuta prije kraja pogodio za zasluženo izjednačenje. Izgledalo je da će susret završiti neodlučeno, ali u sudačkoj nadoknadi ukazao se riječki 'džoker' Cerić koji je donio tri boda domaćinu te tako dobrim rezultatom primirio razočarane navijače na Kantridi.