USPJEŠAN JURČIĆEV DEBI

Dinamo sigurnim korakom prati Hajduk

08.03.2009 u 21:53

Bionic
Reading

Nakon odigranog 21. kola prve HNL ništa se spektakularno nije promijenilo. Dinamo je pobjedom u Osijeku zadržao korak s Hajdukom. I dalje su Splićani dva boda ispred aktualnog prvaka

U posljednjem susretu kola Dinamo je gostovao u Osijeku i u izvanrednoj atmosferi Gradskog vrta slavio s rezultatom 2:0. Prvi gol postigao je Sammir s bijele točke, a pobjedu 'modrih' potvrdio je Ivica Vrdoljak.

U prvih 15 minuta gledatelji, njih više od pet tisuća, nisu vidjeli puno, tek su morali poželjeti sreću osječkom prvotimcu Josipu Kneževiću koji je u petoj minuti napustio teren zbog ozljede ramena. Tada je Sammir u protivničkom šesnaestercu provukao loptu izvan dosega Vide koji ga udara nogom za kazneni udarac. Sammir je sam prišao lopti i sigurno je poslao u lijevi Skenderov kut.

Sljedeće minute pripale su domaćinima koji su, nošeni kontinuiranom podrškom Kohorte, pokazali vrlo solidan nogomet. Najveće prilike došle su im u razmaku od 25. do 27. minute, no Barišić je u oba navrata bio nedovoljno precizan. Prvo mu je Butina loptu izvadio iz bližeg kuta, a malo kasnije pogodio je vrh stative.

Do kraja poluvremena Vida je u zadnji tren izbio loptu ispred Mandžukića, a vrijedi spomenuti i lijep slalom kroz trojicu Osječana perspektivnog Dinamovog beka Ivana Tomečaka.

Osijek je i početkom nastavka imao blagu dominaciju, no velike prilike za izjednačenje nisu stvorili. I tada je, u 72. minuti, Hrgović izveo opasan korner. Lopta je došla do Mandžukića čiji pokušaj Skender zaustavlja, no najprisebniji bio je Vrdoljak koji snalažljivo postavlja konačnih 2:0.

Kruno Jurčić zaradio je tako nasušno potreban mir pobjedom u debiju na Dinamovoj klupi, a nakon poraza u Splitu 'modri' mogu biti zadovoljni i zbog podatka da tri uzastopna susreta nisu primili gol. U posljednjem kolu drugog kruga Dinamo dočekuje zahuktali Šibenik.

'Nisam se zanosio idejom da ćemo preko noći postići kombinatoriku i postati momčad kakva ćemo u budućnosti biti, ali zadovoljan sam jer smo pokazali karakter. U poluvremenu sam rekao igračima da će biti utakmica u kojima im neće ići, ali da tada moraju pokazati tko su. Zadovoljan sam rezultatom, igra će biti bolja. Još upoznajem ekipu i optimističan sam da ćemo uskoro razviti igru kakvu želim. Svaka čast Osijeku, već dugo kod nas nisam vidio tako agresivnu momčad', rekao je nakon dvoboja sretni, ali realni Jurčić.