PRVA HNL, 21. KOLO

Tomasov slomio Sesvete, gosti bez gola

08.03.2009 u 17:57

Bionic
Reading

U prvih pet odigranih susreta 21. kola T-Com prve HNL viđeno je tek sedam golova, od kojih nijedan nisu postigli gosti. Jedino je Cibalia uspjela uzeti bod na strani. Najuvjerljiviju pobjedu ostvarili su Šibenčani, a Hajduk je teže nego se očekivalo nastavio pobjednički niz

HAJDUK – C. SESVETE 1:0
Strijelac: Tomasov (52)

Na poljudskim tribinama okupilo se impresivnih 15.000 gledatelja, no najave trenera Miše koji je želio ekspresno slomiti Sesvećane nisu se ostvarile. Hajduk je imao inicijativu, no goste je čuvao sjajni vratar Šimić. Nule na semaforu stajale su do 52. minute, kada je Gabrić glavom ubacio loptu u srce kaznenog prostora, gdje ju je volejem u mrežu spremio Marin Tomasov. Zadranin je tri minute kasnije propustio priliku da zatvori susret, a najbolju priliku za goste propustio je Vojnović, koji je pucao preko grede u situaciji u kojoj je trebao vratiti u sredinu.

Novom, devetom uzastopnom pobjedom u prvenstvu strateg bijelih Ante Miše izjednačio je klupski rekord Nenada Gračana, a Hajduku je u posljednjem kolu u Vinkovcima dovoljan i bod da matematički potvrdi prvo mjesto prije trećeg kruga i osigura domaći teren u derbiju u 33. kolu.

S. BELUPO – INTER 1:0
Strijelac: Jurić (52)

Koprivničani su nastavili svoj impresivan niz na domaćem terenu. Gosti, koje uobičajeno krasi efikasan napad i porozna obrana, odigrali su čvrstu utakmicu, no mrežu nisu uspjeli sačuvati. Zaprešićka utvrda pala je početkom drugog poluvremena, kada je Purić ubacio s desne strane, a Mario Jurić, neometan, s druge stative lako zabio gol. Belupo je nakon lošeg prvog dijela nastavio u visokom ritmu i bio opasan, no susret je završio rezultatom 1:0.

ŠIBENIK – RIJEKA 3:0

Strijelci: Gović (4, 14), Kovač (90)

Dvoboj koji je obećavao žestoku borbu na terenu domaćini su ekspresno riješili u svoju korist. Mrežu Rijeke Dražen Gović načeo je iz slobodnog udarca. Svi, i vratar Radman, očekivali su ubačaj, no Gović je iz teške pozicije pogodio bliži kut. Deset minuta kasnije nakon krasnog duplog pasa petom udvostručio je vodstvo, a do kraja poluvremena moglo je biti već 4:0 za Šibenčane. Neuvjerljivu Rijeku trećim je golom ispatio mladi Kovač, golom glavom nakon kornera u sudačkoj nadoknadi.

ZAGREB – CIBALIA 0:0

U susretu s najmanje nogometnih zbivanja Zagreb i Cibalia u Kranjčevićevoj su podijelili bodove. Zagreb je imao više prilika, no gostujućeg vratara ljubazni su domaćini nepreciznim udarcima ostavili bez gotovo ikakvog posla. U nedostatku golova susretom su dominirale liječničke službe koje su često intervenirale, a napadač gostiju Malčić u 60. je minuti zaradio isključenje. Najveću priliku Zagreb je imao u posljednjoj minuti, no Vugrinec je slobodni udarac sa 18 metara mlako poslao visoko preko gola.

VARTEKS – ZADAR 2:0

Strijelci: Brezovec (75), Lučić (88) 11 m

U prvom dijelu domaćin je imao više loptu u nogama i bio opasniji u završnici, no vratar Vuković u toj je fazi bio siguran. Zadrani su došli s jasnom namjerom da kući odnesu bod i imali su aktivan rezultat sve do 75. minute, kada je mrežu Vukovića iz slobodnog udarca zatresao Brezovec, čovjek zadužen za prekide kada je odsutan kapetan Mumlek. Konačan rezultat s bijele točke je postavio Mario Lučić nakon prekršaja gostujućeg vratara na Vuku.