PRVA HNL - 21. KOLO

Osijek je pravi test za Dinamo i Jurčića

08.03.2009 u 12:34

Bionic
Reading

U nedjelju se igraju utakmice 21. kola T-Com Prve HNL. Najzanimljiviji susret je u Gradskom vrtu (20.15) gdje Osijek dočekuje Dinamo. Vodeća momčad prvenstva Hajduk trebala bi imati lak zadatak na Poljudu protiv Croatije iz Sesveta

Hajduk – Croatia Sesvete (15.30)

Ante Miše lovi rekord Nenada Gračana po broju uzastopnih pobjeda u HNL-u na klupi Hajduka. Ako domaćin pobijedi, sadašnji strateg splitskog prvoligaša doći će do devet utakmica u nizu i tako će se izjednačiti s bivšim veznjakom Rijeke. 'Bili' su veliki favoriti, igraju sjajno, nedostajat će samo ozlijeđeni Strinić, Rubil i Brkljača, a imaju i veliki motiv da se osvete gostima za poraz u prvom dijelu sezone. Sesvećani su u lošoj formi, a na Poljud stižu i dosta oslabljeni, bez vratara Radoša te Mamića i Čička. Ne bi bilo ništa čudno da 'Zubakova igračka' u Splitu doživi i težak poraz.

Zagreb – Cibalia (15.30)

Vinkovčani su zadnji put slavili u Kranjčevićevoj u kolovozu 2002. Do danas su od osnutka HNL-a upisali samo dva gostujuća trijumfa u 21 utakmici. Što se tiče umora, obje momčadi u sličnoj su situaciji, jer su i jedni i drugi igrali Kup u srijedu. Trener Cibalije Stanko Mršić, nezadovoljan izdanjem pojedinih igrača, najavio je promjene, a bit će ih i u Zagrebu, jer kod 'pjesnika' zbog ozljeda nema Piškora te zbog kartona Kartela.

Varteks – Zadar (15.30)

Uz Prahića, Varteks u dvoboj ulazi bez kapetana i prvog strijelca momčadi Miljenka Mumleka (kartoni). Velik je to hendikep za Besekovu družinu. Ipak, optimizma kod 'krojača' ne nedostaje, jer je Zadar najdraži gost. Naime, momčad iz Stanova nikada nije trijumfirala u Varaždinu, a zadnji bod osvojila je prije 14 godina. Dobra vijest za goste, koji imaju najslabiji napad lige, povratak je u golgetersku formu Želimira Terkeša.

Slaven Belupo – Inter (15.30)

Utakmica u jesenskom dijelu sezone završila je bez pogodaka. Čvrsto će biti i u Koprivnici, ali na papiru su Koprivničani favoriti. Slaven Belupo možda je i najneugodniji domaćin u Hrvatskoj, a trener Mile Petković može računati gotovo na sve igrače (nedostaje Kaja Rogulj). Zaprešićani bi se zadovoljili bodom, no oni su puno izgubili u igračkom kadru odlaskom Sivonjića, Bulea i Kukeca i to se sve više osjeća. Osim toga, Inter ima jednu od najlošijih obrana prvenstva i poraz izgleda kao neminovan.

Šibenik – Rijeka (15.30)

Oba kluba imaju 29 bodova, a i statistika njihovih ogleda na Šubićevcu gotovo je slična. Šibenik ima šest pobjeda, Rijeka sedam, a i sedam utakmica završilo je neodlučeno. Domaćin se najviše pouzdaje u inspiraciju trojke Rodrić-Gović-Zec, dok su najjači gostujući aduti Anas i Ahmad Sharbini. Ozljede remete mir u obje momčadi, ali ključni igrači trebali bi biti spremni. Ovo je susret u kojem je sve otvoreno.

Osijek – Dinamo (20.15)

U Osijeku očekuju rekordan posjet ove sezone. Raspoloženje kod domaćina je fantastično te se najavljuje borba za sva tri boda. Najveći problema za Osijek samo je izostanak napadača Karla Primorca zbog kartona. U Dinamu pak ne mogu bez potresa. 'Modri' su opet promijenili trenera, igra je loša, zahvalili su na suradnji Šokoti i Balabanu i u takvoj atmosferi dolaze u Gradski vrt. Dinamo mora loviti tri boda ako želi ostati uz bok Hajduku, a statistika na osječkom stadionu mu ide na ruku. U 25 utakmica, Dinamo je 15 puta pobijedio i osam puta remizirao.