SUZAVAC JE TORCIDIN?

Ibričić je bio slučajna žrtva zaštitara

03.03.2009 u 20:20

Bionic
Reading

U sportskoj emisiji 'Bili kutak' prikazat će se detalj s utakmice iz Zaprešića između Intera i Hajduka koji otkriva da su zaštitari slučajno, a ne namjerno suzavcem poprskali igrača splitskog prvoligaša Senijada Ibričića. Oglasili su se i iz zaštitarske tvrtke u kojoj tvrde da je suzavac Torcidin

Trenutak kada je Ibričić poprskan

'Bili kutak' ponovno je uspio snimiti sporan detalj s Hajdukove utakmice. Nakon što su prošle nedjelje otkrili igranje rukom dinamovca Calella, u emisiji u ponedjeljak prikazat će događaj nakon utakmice između Intera i Splićana kada su zaprešićki zaštitari prskali sprejem prema torcidašima, piše Glas Dalmacije.

Snimka dokazuje da su barem trojica zaštitara sprejem krenula na Hajdukove navijače, ali nijedan od njih nije imao namjeru poprskati Senijada Ibričića, tvrdi Glas Dalmacije.

'Bili kutak' emitira se na TV Dalmaciji u 17 sati (ponedjeljak), zatim na brojnim drugim TV postajama diljem Hrvatske i BiH te na MAXtv-u.

Oglasili su se i iz zaštitarske tvrtke Klemm.

'Nakon svršetka utakmice igrači Hajduka pohitali su prema ogradi iza koje je bila Torcida. Dio igrača skinuo je dresove i bacio ih navijačima. Toga trenutka došlo je do euforije. Veliki broj navijača skočio je na ogradu i počeo je njihati kako bi ograda pala, a oni ušli u teren i s igračima proslavili pobjedu. Redare i zaštitare, koji su držali ogradu, Torcida je pritom gađala sjedalicama i drugim predmetima te ih udarala. Jedna sjedalica pogodila je u glavu zaštitara Branimira Falnoga, koji je od udarca posrnuo i zadobio lakše tjelesne ozljede. Kad su navijači Torcide još žešće navalili na ogradu, očito htijući ući u teren, zaštitar je zbog svoje vlastite sigurnosti i sigurnosti svojih kolega izvadio iz džepa sprej te špricao po zraku u namjeri da se navijači smire. Kategorički tvrdimo da sprej nije bio usmjeren izravno ni prema navijačima niti prema bilo kojoj drugoj osobi. Zaštitar je špricao u zrak kako bi se spriječila veća nesreća, veći neredi i mogući sukob redara i zaštitara s navijačima,' rekao je u izvješću u Sportskim novostima Ivica Puljić, voditelj osiguranja koji je napisao i ovo:

'Kao voditelj zaštitara i redar ušao samo u teren smiriti tenzije između navijača i redara i u tom je času jedan Hajdukov igrač (Ibričić) veselo napuštao teren, slaveći pobjedu. Pritom se nisu vidjele nikakve ozljede, a osobito ne od spreja (crvenilo, suzne oči), tako da ne znamo gdje je Ibričić zadobio navodne ozljede.'

I za kraj!

'Nakon što je zaštitar pronašao sprej, koji je odbacio NN navijač (!?), i uporabio ga, postoji mogućnost da se netko od Torcidinih navijača koristio tim sprejem dok se nalazio na zaštitnoj ogradi', kaže se u izvješću tvrtke Klemm koje su prenijele Sportske novosti.