20. KOLO T-COM PRVE HNL

Hajduk s lakoćom prošao kroz Zaprešić

01.03.2009 u 16:45

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka zadržali su vrh prvoligaške tablice nakon što su u Zaprešiću slavili sa 4:0. Domaćini su se dobro držali, ali nakon gola Ibričića za 0:2 te crvenog kartona Pecelju u 64. minuti, više nisu imali snage parirati Splićanima. Rijeka se spasila u 82. minuti

Inter – Hajduk 0:4
0:1 Gabrić (11')
0:2 Ibričić (55')
0:3 Andrić (65')
0:4 Bartolović (81')

Nogometaši splitskog Hajduka nisu dopustili iznenađenje kao u jesenskom dijelu prvenstva, kada su nakon pobjede nad Dinamom remizirali s Interom. Sada su s uvjerljivih 4:0 pobijedili domaćine. No, iako rezultat sugerira laku pobjedu, domaćini su se dobro držali do Ibričićeva gola za 2:0, odnosno crvenog kartona Pecelju u 64. minuti. Nakon vodstva i gola Gabrića, u dva je navrata goste spašavao vratar Subašić.

U drugom dijelu, posebno nakon gola Ibričića, koji je podsjetio na njegovo prošlonedjeljno izdanje, sve je otišlo na stranu gostiju, koji su tako nastavili pobjedničku seriju. Do kraja utakmice Andrić je zabio također prekrasan pogodak, a točku na 'i' Hajdukove pobjede postavio je Mladen Bartolović. Bilo bi nekorektno ne spomenuti odličnu igru povratnik aAnthonyja Šerića, koji se proteklih dana požalio da mu nije drago sjediti na klupi. S ovakvom partijom sigurno se nametnuo treneru Anti Miši.

Rijeka – Zadar 2:1
1:0 Štrok (52')
1:1 Župan (61' – 11m)
2:1 Ahm. Sharbini (82')

U neizvjesnoj utakmici, u kojoj su dosuđena čak tri jedanaesterca, od kojih su dva promašena, slavili su domaćini. Iako bodovna razlika i položaj na tablici nisu sugerirali neizvjesnost, momčad Dalibora Zebića nije se predavala. Doduše, gostima je na ruku išla i nervoza Anasa Sharbinija, koji je već na startu utakmice promašio s bijele točke i propustio usmjeriti utakmicu. Rijeka je i nakon te prigode nastavila u visokom ritmu, s mnogo više izgleda, a najbolje su bile one Ahmada Sharbinija i Kreilacha.

Do pogotka su domaćini stigli tek u drugom dijelu, a strijelac je bio Hrvoje Štrok nakon odlične asistencije Ahmada Sharbinija i još ljepšeg poluvoleja. Ipak, sve što su napravili, Riječani su brzo propustili. U 61. minuti u duelu Miladina i Šaranovića srušen je igrač Zadra, a sudac je pokazao na bijelu točku, s koje je precizan bio Župan.

On i u 80. minuti ima istu prigodu, ali ovoga se puta vratar Radman bacio u pravu stranu i obranio udarac igrača Zadra.

Samo dvije minute kasnije riješeno je pitanje pobjednika, a strijelac za slavlje domaćina bio je Ahmad Sharbini nakon sjajnog proigravanja i udarca koji je prošao kroz noge Vukoviću.

Croatia Sesvete – Zagreb 1:4
1:0 Položani (15')
1:1 Špičić (44')
1:2 Krstanović (60')
1:3 Vugrinec (77')
1:4 Vugrinec (84')

Iako je Croatia bila domaćin, ugodnije u Kranjčevićevoj ipak su se osjećali 'zagrebaši'. Doduše, za takav osjećaj morali su se dodatno namučiti jer su Sesvećani od 15. minute, nakon krasnog udarca Položanija, imali vodstvo. No, momčad Luke Pavlovića je, čim je primila gol, jurnula prema golu Radoša. U 37. minuti vratar Sesveta napravio je veliku grešku, izvan 16-erca je zaustavio udarac Krstanovića i zaradio je crveni karton. Naravno, brojčanu prednost 'zagrebaši' su brzo iskoristili i do poluvremena su već izjednačili.

U nastavku je Zagreb preko Krstanovića, koji je pokazao zavidnu nogometnu tehniku, te preko rutinera Vugrinca stigao do visoke i uvjerljive pobjede. 

Šibenik – Osijek 1:1
1:0 Zec (52' – 11m)
1:1 Smoje (64')

Dvoboj klubova koji 'love' Europu ipak nije oduševio gledatelje na Šubićevcu. Posebice ako se zna da su oba pogotka postignuta nakon udaraca s bijele točke. Jedino što može iskupiti aktere ovog dvoboja jest atraktivno izvedeni 'jedanaesterac' Zeca u stilu Panenke. Gosti su do izjednačenja stigli u drugom dijelu. Smoje je prvo promašio udarac s bijele točke, ali je bio najbrži te je glavom ispravio promašaj.

Cibalia – Varteks 1:0
1:0 Baraban (58')

U skromnoj utakmici u Vinkovcima viđen je samo jedan pogodak, ali koji domaćinima donosi tri važna boda s kojima bježe s dna tablice. Domaćini su se dugo mučili kako bi došli do željenog cilja, a napokon su mogli odahnuti u 58. minuti, kada je mladi Baraban uspio na koljena dočekati jedan ubačaj te praktički ušetati s loptom u gol gostiju.