TORCIDINA SATIRA

Bacat ćemo cvijeće, neka Mamići odaberu koje

25.02.2009 u 18:00

Bionic
Reading

Derbi traje već četvrti dan, tako to u hrvatskoj nerijetko biva. Nakon nogometno siromašnog i estetski bogatog dvoboja Hajduka i Dinama svoj osvrt na službenim je stranicama objavila i spilitska Torcida. Prioćenje prenosimo u cijelosti

Još jednom smo ove nedjelje vidjeli kako je u Hrvatskoj umro nogomet. Umro je naočigled gotovo 40 000 ljudi, iako ih je barem još toliko željelo nazočiti tom sprovodu. Umro je i zbog otužnog ambijenta te nedjelje na Poljudu a ponajprije je umro jer se Hajduk usudio pobijediti, jednako kao i lani u Maksimiru, samo što je prije par dana naš nogomet u Splitu doslovce ubijen.

Jedan od ubojica derbija su svakako i papiri koji su letjeli sa krova stadiona. Oni su jednostavno krivi što 7,5 mil eura vrijedni Mamićevi eksponati nisu tu večer na Poljudu opravdali takvo ulaganje. Papiri su krivi i zbog činjenice da dečki u plavom nisu nijednom u 90 minuta pogodili okvir Hajdukovog gola. Uz takvu statistiku moramo priznati – hrvatski nogomet je mrtav !!

Kako bismo ipak spasili naš klupski nogomet, do kojeg nam je svima stalo, usuđujemo se uputiti nekoliko prijedloga:

Poručujemo HNS-u da više nikada ne delegira suca koji vidi ono što gospoda Mamići ne vide, a HRT-u da nikada više derbi ne komentira čovjek čije pristrano izvještavanje braći Mamić narušava mentalno zdravlje do te mjere da javno moraju psovati i prijetiti.

Upravu Hajduka pak ljubazno molimo da za slijedeći derbi ne pusti u prodaju više od 5 000 karata jer naši dragi gosti iz Zagreba jednostavno nisu navikli igrati pred većim brojem gledatelja i preveliki auditorij ih sputava u iskazivanju svog neprijepornog nogometnog umijeća.

Mi pak sa naše strane, se ispričavamo zbog papirića koji su ugrozili živote Dinamovih nogometaša, a kako naša isprika ne bi završila samo na riječima, već za slijedeći derbi u svibnju, ukoliko se isti bude igrao u Splitu, namjeravamo sa krova stadiona bacati - cvijeće. Stoga pozivamo gospodu Mamić, da nam pomognu u odabiru, budući da se dvoumimo između tratinčica i mimoza, koje nadamo se, odgovaraju duhu naših sportskih prijatelja iz metropole.

P.S. Ne brinite, očistit ćemo cvijetove od stabljika i listova u nadi kako težina latica neće 'ubiti' još jedan derbi.