UVOD U DERBI

Huligani napali zagrebačke novinare

22.02.2009 u 16:41

Bionic
Reading

Četvorica novinara koji su iz Zagreba potegnuli prema Splitu kako bi izvještavali s derbija između Hajduka i Dinama našli su se u priličnoj neprilici u Vodicama. U klasičnoj 'sačekuši' pokušali su ih napasti huligani s obilježjima Hajduka

Dva novinara Sportskih novosti, jedan Vjesnika i jedan tportala u nedjelju su se u Vodicama zatekli u vrlo neugodnoj situaciji. Naime, putujući prema Splitu na derbi Hajduka i Dinama, ušli su u Vodice kako bi riješili pitanje smještaja. Na ulazu u Vodice presreli su ih automobili riječkih i zadarskih registarskih oznaka.

Blokiravši im put sprijeda i straga, huligani su izašli iz automobila ne bi li se obračunali s novinarima misleći vjerojatno da se radi, zbog zagrebačkih registracija, o navijačima Dinama. Nakon verbalnog vrijeđanja, jedan huligan je nasrnuo na jednog od novinara kroz poluotvoren prozor automobila, ali na svu sreću bez posljedica.

Prisebnošću i brzom reakcijom novinari su uspjeli se izvući iz automobilske blokade i pobjeći huliganima koji su zatim krenuli u potjeru za njima, ali nasreću bez uspjeha. Policija je o svemu obaviještena, poslana je patrola u ophodnju, a novinari su s(p)retno nastavili put prema Splitu.