ZADNJA LINIJA OBRANE

Subašić: Protiv Dinama ću imati struju u guzici

20.02.2009 u 14:34

Bionic
Reading

Ako je suditi prema današnjoj presici Hajduka, na kojoj su se pojavili Danijel Subašić i Senijad Ibričić, igrače ne trese groznica derbija

Obojica su bila opuštena i svjesna toga što ih u nedjelju očekuje. Optimizmom je zračio Ibričić, koji je poručio novinarima da neka u ponedjeljak kupe novine jer će vidjeti Hajduk na prvom mjestu.

Ibričić dobro zna kako se pobjeđuje Dinamo, jer ga je pobjeđivao više puta, i u dresu Zagreba i u dresu Hajduka na zadnjem derbiju u kojemu je zabio i gol.

'Nadam se da ću zabiti i na Poljudu. Dao bih sve: i Subašića i cijeli Zadar', nasmijao se Ibričić, a nakon što ga je Subašić mrko pogledao, pojasnio.

'Ma samo se šalim, znam ja da je cijeli Zadar za Hajduk, sjajno su nas primili za vrijeme dvoranskog prvenstva.'

Subašić je u startu želio otkloniti optužbe iz Maksimira kako se igrači Hajduka bahate velikim najavama.

'To su gluposti, nitko se na bahati. Kako bi se i bahatili kad je Dinamo tri godine zaredom prvak, a ima i odličnu momčad s Mandžukićem, Sammirom, pa Kovačem i Bišćanom koji su igrali Ligu prvaka… Dinamo respektiramo, ali ga se ne bojimo i dat ćemo sve od sebe da izborimo pobjedu', kaže Subašić koga Dinamo nije impresionirao izvrsnom igrom u Salzburgu.

'Gledao sam utakmicu u kojoj Salzburg nije napravio nijedan prekršaj i normalno je da su se dinamovci razmahali u napadu. I ja bih se isto tako razmahao da me puste.'

Na generalnoj provjeri protiv Širokog, Subašić se propisno smrznuo, no premda će na Poljudu biti slični vremenski uvjeti, ne boji se hladnoće.

'Ne volim takve utakmice u kojima nemam posla. Osjećam se glupo, sledim se, a posla nema. Protiv Dinama će to biti nešto drugo, protiv Dinama imaš struju u guzici', nasmijao se Subašić na svoj račun i prisjetio utakmice u dresu Zadra u kojoj je Dinamo slavio sa 5:2.

'Napunili su me k'o staru kantu.'

Svečana loža poljudskog stadiona bit će pretijesna za sve koji žele vidjeti hrvatski derbi, a svoj dolazak, među ostalima, najavili su Liverpool, Hannover, Duisburg, Werder, Hertha, HSV, Iraklis, Borussia D, Mainz, Olimpique Marseille, Hoffenheim, Charleroi, Rosenborg, AZ Alkmaar i Blackburn.

Dinamo u Split stiže u subotu u popodnevnim satima, a planiran je i trening na glavnom poljudskom travnjaku u 18.30. Dinamo je odabrao hotel Lav, prvenstveno kako bi se igrači mogli u miru odmoriti i pripremiti za derbi.