IGOR ŠTIMAC:

'Navijači, ponašajte se kao ljudi, a ne kao životinje'

20.02.2009 u 09:16

Bionic
Reading

Kako se bliži dan derbija, tako se i s pažnjom gledaju ne samo igrači, već i navijači. Svi su uvjereni da će na Poljudu biti gromoglasna atmosfera, no zato prvi čovjek Udruge Prve HNL traži od navijača da se ponašaju kulturno

Navijači su sastavni dio svake utakmice, no na derbijima su oni još važniji faktor. Ako ništa drugo, onda zato što puno veći broj ljudi dođe na takve utakmice. I dok se nogometaši Hajduka i Dinama u miru spremaju za derbi u Splitu, dotle drugi zazivaju navijače i mole ih za kulturno ponašanje.

Predsjednik Udruge Prve HNL Igor Štimac u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju poručio je navijačima da sportski prime poraz te da derbi prođe bez nasilja.

'U problem nasilja u sportu trebaju se uključiti sve društvene strukture. Svi su odgovorni, i mediji i sportske organizacije. Do sada nije učinjen ni jedan korak da se iz navijanja izbace pokliči kao: Ubij Srbina!, Ubij tovara! i Ubij purgera!

Zato poručujem navijačima da se ponašaju kao ljudi, a ne kao životinje, pri čemu je glavna odgovornost na vođama navijačkih skupina u kojima mladi vide svoje ideale, čije ponašanje onda i slijede', kazao je Štimac.