VATRENI ADVENT

Tjedan kakav Dinamo ne pamti

13.12.2010 u 11:03

Bionic
Reading

Dok 14 nogometnih prvoligaša već uživa u blagodatima godišnjeg odmora, Dinamo i Hajduk čekaju završne dvoboje kalendarske 2010. Ali u Dinamu to nije sve

Hajduk će još odraditi gostovanje u Bruxellesu, gdje može uljepšati europski dojam, a tijekom vikenda juniori Dinama i Hajduka će kup ogledom na Poljudu zatvoriti natjecateljsku godinu. Ipak, fokus zbivanja je u Zagrebu.

U srijedu u 19 sati Dinamo će pogledati u oči svom najvećem strahu i jurnuti u pobjedu protiv Paoka, o kojoj bi se godinama pričalo i pisalo. Cijela sezona stane u tih 90 minuta, a pobjeda protiv Grka ovu bi generaciju i njeno vodstvo upisala među velike. Godine natopljene europskim razočaranjima iščezle bi pred najezdom euforije, bilo bi to slavlje za pamćenje.

Slavile bi sve klupske instance, nazdravljali bi i navijači koji zaobilaze stadion, ali nakon dvoboja kojemu je sve podređeno aktualizirat će se još jedna priča. Inicijativa Zajedno za Dinamo, čiji zakonski utemeljen podnesak za ispravljanje nepravilnosti u radu kluba nije dobio obećani odgovor u zakonskom roku, ide na višu instancu i toj priči ne nazire se kraj. Osim toga, Uprava Dinama naći će se i pred pitanjem zbog čega klub u vrijeme basnoslovnih transfera upisuje goleme (evidentirane) financijske minuse i zašto je ova potencijalno dramatična priča obavijena velom tajne. Zagrebu je dovoljna jedna Cibona.

Klasična priča s naših prostora o sjaju i bijedi rasplest će se u vrlo kratkom roku, ali igrači i struka nisu zaslužili da to krene prije utakmice godine. U prvom planu je ovih dana maksimirski sraz s Paokom, koji bi se, napokon, trebao igrati pred punim tribinama.