ZLATNI VATERPOLISTI

Dobud: Samo je 'Dream Team' bio ovako dominantan

12.08.2012 u 18:36

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti popeli su se na 'Olimp', uzeli su jedino zlato koje im je nedostajalo i upisali su se na listu najvećih hrvatski sportaša. Talijanima, koje su već porazili u skupini, dopustili su da igarju tek u provj četvrtini, a sve ostalo bilo je u znaku naših 'barakuda' koje su na kraju pobijedile sa 8:6

Hrvatski vaterpolisti na sjajan način su zaključili svoj nastup na olimpijskom turniru. Upisali su i osmu pobjedu, od čega i dvije protiv Talijana, aktualnih svjetskih prvaka. No, naše to očito nije impresioniralo jer upravo su oni ti koji dominiraju svjetskim vaterpolom zadnjih godina.

'Cijeli život smo sanjali ovo, ne dolaze mi riječi, presretan sam. Pravi osjećaj sreće će doći valjda tijekom večeri, kad se malo smirim. Sad sam dva metra poviše zemlje. Odigrali smo turnir tako dominantno, nisam vidio nikoga osim Dream Team da je tako dominantan bio', rekao je Nikša Dobud, jedan iz generacije mladih igrača.


A onda su na red došli i oni stariji. Prvi među njima, Igor Hinić, jedini koji je plivao i 1996. u Atlanti, gdje je hrvatski vaterpolo uzeo olimpijsko srebro.

'Odigrali smo briljantno, jako sam ponosan na dečke. Dečkima sam rekao da ja samo znam kako izgubiti finale, a ne pobijediti'.

'Uz rođenje sina, ovo mi je najsretniji dan u životu. Očekivali smo ovakvu utakmicu, očekivali smo da ćemo često imati igrača manje i da ćemo se puno braniti. Sad se stvarno ima smisla oprostiti od vaterpola. Zlato posvećujem svojoj supruzi', ponosno je poručio Samir Barač koji je rekako kako se nakon Igara u Londonu povlači iz reprezentacije. U svakom slulčaju sad je to u velikom stilu.

Najtiši, ali možda i najvažniji igrač ove momčadi jest svakako vratar Josip Pavić

'Ostvarili smo i onaj dio sna koji nam je nedostajao. Presretan sam'.