U BOJ ZA ZLATO

Talijanska amnezija: Možemo dobiti Hrvate

11.08.2012 u 18:44

Bionic
Reading

Uoči finalne utakmice na Olimpijskim igrama u Londonu protiv Hrvatske, u taboru talijanske vaterpolske reprezentacije vjeruju da mogu do zlatne medalje

Obje su reprezentacije zadnji puta na olimpijskom postolju bile još 1996. godine u Atlanti, Hrvatska je tada osvojila srebro, što je našim vaterpolistima bila i jedina medalja na igrama od osamostaljenja, a Italija broncu.

Zadnja tri izdanja olimpijskog turnira osvojili su Mađari, koje su u Londonu Talijani dobili 11:9 u četvrtfinalu, a nakon toga su u polufinalu svladali i aktualne europske prvake Srbe 9:7.

No, Talijane još peče poraz u skupini 11:6 od Hrvatske, koja je s maksimalnim učinkom stigla do finala.

'Vjerujem da ovoga puta možemo dobiti Hrvatsku. Rekao sam da ćemo iz utakmice u utakmicu na ovom turniru igrati sve bolje i upravo to se i dogodilo', veli talijanski izbornik Alessandro Campagna, koji je kao igrač osvojio olimpijsko zlato 1992. godine u Barceloni.

'Svaki puta kada igramo kao momčad, kada igramo našim sustavom i poštujemo našu disciplinu, rezultati dolaze sami po sebi',  kaže Pietro Figlioli

'Pamtimo prvu utakmicu protiv Hrvatske na ovom turniru, dobro smo zapamtili i rezultat. Ovoga puta pripremamo se za sasvim drukčiju utakmicu', dodao je Maurizio Felugo, koji igra na svojim trećim Igrama.

Podjsetimo, Hrvatska je u skupini sa 11:6 pregazila Italiju, sa po tri pogotka Sandra Sukna i Mihe Boškovića.