FINALE REPRIZA PEKINGA

Argentina nemoćna protiv 'Dream Teama'

11.08.2012 u 00:47

Bionic
Reading

Sasvim očekivano će u finalu košarkaškog turnira Olimpijskih igara u Londonu igrati iste reprezentacije kao u Pekingu prije četiri godine - SAD i Španjolska

Nakon teške pobjede Španjolaca protiv Rusije, u drugom je polufinalu američki Dream Team lako svladao Argentinu 109-83. Argentinci su se nekako nosili do poluvremena kada su zaostajali podnošljivih sedam poena (47:40). No, u nastavku je krenula serija američkih košarkaša i tanka argentinska momčad nije mogla pratiti taj ritam.

Poslije plus deset u trećoj četvrtini SAD su pobjegle na 74:57, a onda je u posljednjoj četvrtini uslijedila kanonada argentinskog koša tricama. Melo Anthony je zabio tri u tri napada, poslije i Durant, Harden, Paul i ostali, pa je ogled završio s velikih 109:83 za Dream Team.

Kevin Durant je sa 19 poena bio najbolji američki strijelac. Pogodio je igrač Oklahoma Cityja pet trica, a imao je i četiri skoka, te dvije blokade. Po 18 poena su dodali LeBron James i Carmelo Anthony, s tim da je James dodao tome i sedam skokova, te sedam asistencija.

Kod Argentine je najbolji bio Manu Ginobili sa 18 poena, dok su po 15 dodali Luis Scola i Carlos Delfino. Argentincima ostaje da u nedjelju obrane broncu iz Pekinga, a na tom putu će im stajati Andrej Kirilenko i njegova ruska momčad.

OI, košarka polufinale (muški):

SAD - Argentina 109:83
Španjolska - Rusija 67:59