BRAVO, BARAKUDE!

Hrvatski vaterpolisti izborili olimpijsko finale

10.08.2012 u 17:45

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti plasirali su se u finale Olimpijskih igara u Londonu nakon što su uvjerljivom igrom svladali Crnu Goru 7:5 ((3:1, 2:0, 2:2, 0:2) te sada čekaju boljeg iz susreta Srbije i Italije

Hrvatski vaterpolisti revanširali su se Crnogorcima za poraz u četvrtfinalu Igara prije četiri godine u Pekingu. Sada su u polufinalu pokazali kako su u ovome trenutku bolji te su se drugi put u povijesti plasirali u olimpijsko finale. Prvi put je to bilo u Atlanti 1996. kada je na kraju osvojena srebrna medalja.

Crnogorci su otvorili utakmicu pogotkom Ivovića s igračem više. U tim prvim minutama hrvatski vaterpolisti djelovali su nekako nervozno, ali je uskoro sve sjelo na svoje mjesto. Prvo je Bušlje probio Ščepanovića dalekometnim projektilom, pa je zabio Muslim s čovjekom na leđima, a priču nakon osam minuta je zaključio Buljubašić s lijeve strane za 3:1.

Druga četvrtina krenula je za Hrvatsku lošije u napadačkom dijelu, ali je zato obrana na čelu Pavićem funkcionirala fenomenalno. No uskoro je proradila i ofenziva pa su Sukno i Burić realizirali igrače više za odličnih 5:1 na poluvremenu.

Treća četvrtina krenula je Zlokovićevim pogotkom, ali je brzo Bošković iz peterca vratio prednost na velikih četiri razlike (6:2). U 20. minuti Pavića je uspio svladati i Gojković, no Crnogorci su bili sve nervozniji. Uskoro je Hrvatska zaradila i novi peterac, a siguran izvođač je bio Sukno (7:3).

Na ulasku u zadnju četvrtinu 'barakude' su propustile otići na pet razlike, a Crnogorci su odmah uzvratili preko Gojkovića (7:4). Nakon toga je uslijedilo razdoblje od četiri minute bez gola, a zatim je Janović iz kontre zabio za 7:5. Ostalo je još malo manje od dvije minute. Nismo zabili, ali više ni primili te je veliko slavlje u hrvatskim redovima moglo početi.

Najbolji strijelac hrvatske reprezentacije bio je Sukno s dva gola, dok su po jedan postigli Burić, Bošković, Bušlje, Muslim i Buljubašić. Vratar Pavić skupio je čak 13 obrana.

Kod Crne Gore su najbolji s dva gola bili su Ivović i Gojković.

Za olimpijsko zlato Hrvatska će igrati protiv pobjednika susreta između Italije i Srbije koji se igra kasnije večeras.