RUKOMETAŠI NAKON TUNISA

Alilović: Protestirao sam jer su nas tukli kao stoku

09.08.2012 u 00:39

Bionic
Reading

Hrvatska je u vrlo teškoj utakmici pobijedila Tunis 25:23 i plasirala se u polufinale rukometnog turnira, gdje će odmjeriti snage s Francuskom. Evo što kažu igrači nakon utakmice

Puno batina, malo rukometa. Kako ste doživjeli utakmicu?

Duvnjak: Najvažnije je da smo u polufinalu. Bili smo malo prestatični u napadu, u obrani smo dobili dosta batina jedan na jedan, no u drugom poluvremenu smo se počeli kretati, obrana je proradila. Možemo još puno, puno bolje.

Alilović: Prvo poluvrijeme – katastrofa, tuku nas, gubimo. Ipak, drugo smo odigrali kako treba. Prepoznatljiva 5-1 obrana, odlična pokretljivost, kontre i mirno smo priveli utakmicu kraju.

Lacković: Tunižani su ušli u utakmicu na granici nenormalnog, Čupića su ubili dva puta kad je uletio s krila, meni su uletjeli isto. Tu smo i mi malo pogriješili jer smo previše ulazili u kontakte, a malo su im i suci popustili. Nismo odigrali pametno, pogotovo u napadu. Drugo poluvrijeme smo popravili obranu, Buntić je ušao punom snagom, rasteretio nas na desnoj strani. Sretni smo što smo u polufinalu, ali bila je jako, jako teška utakmica.

Imate li dovoljno snage za Francuze?

Duvnjak: Bit će snage. Odmorit ćemo se, imamo dan i pol, dobro ćemo se pripremiti za njih.

Lacković: Imamo nekoliko sati da se dobro oporavimo i da ne uđemo protiv Francuza u napadu 'na mišiće', nego da igramo široko, lopta brza, kao što smo igrali ranije utakmice.

Tunižani igraju vrlo slično kao Francuzi?

Da, zato nam je ova utakmica dobro došla da vidimo što ne smijemo raditi i kako ne smijemo igrati. To nam je utakmica za medalju i tu ćemo poginuti.

Jeste li primijetili nešto novo kod njih?

Duvnjak: Primijetio sam da igraju obranu 6-0, što je svakako nešto novo u odnosu na njihov sustav. Prostudirat ćemo ih i vidjeti što ćemo.

Tijekom utakmice reagirao je i inače mirni Mirko Alilović, koji je prigovarao sucima, što obično ne radi. Što kaže o tome?

Nervira me protestiranje, živcira me bacanje, živcira me kad netko glumi. I mene su isprovocirali u prvom poluvremenu, tuku nas kao kretene, kao stoku, suci ne reagiraju, morali smo igrati protiv svih. Ipak smo dokazali da smo bolji, što smo znali i prije utakmice.

Francuzi u polufinalu?

Francuzi k'o Francuzi – nemaju blistav turnir, ali ipak su svjetski i olimpijski prvaci. Nikad ne znaš s njima.

Vi i Pavić ste najbolji rukometni, tj. vaterpolo golmani u dosadašnjem tijeku turnira, kažu statistike. Je li to dovoljno za zlato?

Nije, treba još dvaput biti najbolji.