U ČETVRTAK ĆE JOJ UZVRATITI

Lucija: Ana mi je dala pusu u čelo i donijela sreću

09.08.2012 u 00:05

Bionic
Reading

Lucija Zaninović donijela je Hrvatskoj četvrto olimpijsko odličje u Londonu. Lucijina je medalja brončana, a u četvrtak bi joj se mogla priključiti i blizanka Ana

'Nisam htjela da se svi živcirate zbog mene, ali nadam se da se isplatilo s ovom brončanom medaljom', kazala je Lucija Zaninović nakon osvajanja bronce.

Lucija je u teakwandou u kategoriji do 49 kg osvojila je brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, ona je u borbi za brončanu medalju svladala Meksikanku Jannet Alegriju sa 6:5 (1:4, 3:0, 1:1; 1:0) 'zlatnim bodom' u produžetku.

'Fizički sam stvarno dala svoj maksimum, iako me težak poraz od Kineskinje jako pogodio. Srećom, dobila sam drugu šansu i iskoristila je. Znala sam da sam puno bolja od Meksikanke, no ovo su ipak Olimpijske igre, puno je nervoze, pa je dvoboj bio neizvjestan. Inače ne volim produžetke, dosad sam ih u karijeri valjda imala samo tri, a ovaj treći ću pamtiti cijeli život. Moglo je i bez drame da nisam kod 5:4 bila prepasivna, a nisam očekivala da će suci dosuditi toliko bodova udarcima šakom', govorila je prve utiske Lucija Zaninović, dok je njezina sestra blizanka ishod dvoboja saznala u hotelu.

'Ona je otišla nakon mog dvoboja s Kineskinjom jer se mora pripremiti za sutrašnji nastup, a ovako bi se emotivno istrošila. Ja ću sutra cijelo vrijeme biti uz nju, iako je jako teško to gledati, radije bih se borila tri dana i noći nego sve to proživljavala. Dala mi je kao i svaki put poljubac i čelo i donijela mi sreću', izjavila je Lucija, koja jedva čeka povratak u Split.

'Splićani nikad nisu iznevjerili, očekujem puno svijeta na Rivi. Cijela moja obitelj je gledala meč na televiziji, osim mame, koju su zaključali u sobu da se ne nervira', kazala je nakraju vlasnica četvrte hrvatske medalje na Igrama u Londonu.