OI2012

NOVI SUDAR

Bolt i Blake lakoćom u finale na 200 m

Bez većih su iznenađenja prošle tri polufinalne utrke na 200 metara na Olimpijskim igrama u Londonu. Dvije najveće zvijezde, Jamajčani Usain Bolt i Yohan Blake, lakoćom su prošli među najboljih osam

Obojica su pobijedila u svojim polufinalnim skupinama uz značajno kočenje pred samim ciljem. U takvim je uvjetima Blake prošao u finale s najboljim rezultatom 20.01, a Bolt s ukupno petim (20.18). Uz Blakea su se iz prve skupine u završnu utrku plasirali Amerikanac Wallace Spearmon (20.02), te najbrži bijelac u povijesti na 'stotki', Francuz Christophe Lemaitre (20.03).

Južnoafrikanac Anaso Jobodwana (20.27) je ušao u cilj daleko iza Bolta, ali i to mu je bilo dovoljno za plasman u finale, baš kao i Ekvadorcu Alexu Quinonezu (20.37) koji je prošao po vremenu. Iz treće su skupine u nastavka natjecanja prošli Nizozemac Churandy Martina (20.17) i još jedan Jamajčanin - Warren Weir (20.28).

Finale je na rasporedu u četvrtak, a Bolt će nakon obrane naslova na 100 metara, pokušati isto napraviti i na dvostruko dužoj dionici. Najpopularniji atletičar današnjice, podsjetimo, drži svjetski rekord i u ovoj disciplini (19.19), ali najbolji je ovogodišnji rezultat u vlasništvu Blakea (19.80).

Upozorenje:
Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike. Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr