ŠEST ŽENA DAVI ŠEST ŽENA

Dramatičan olimpijski trenutak na vaterpolu

09.08.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Bilo da pratite Olimpijske igre na televiziji bilo uživo, naletjet ćete na slučajni trenutak koji će vam podići adrenalin kad to najmanje očekujete. Nama se takva scena dogodila jučer, na četvrtfinalnoj utakmici ženskog vaterpola SAD – Australija

U Waterpolo Arenu ušli smo s namjerom da na miru obavimo nešto posla te da skeniramo medijski prostor prije večerašnje četvrtfinalne utakmice naših vaterpolista protiv SAD-a. Nismo se ni nadali da će ženska vaterpolo utakmica SAD-a i Australije prerasti u naš dramatičan olimpijski trenutak.

Australke su se, naime, nekoliko puta vraćale u utakmicu u kojoj su gubile s 2-3 pogotka razlike, sve do posljednjeg napada koji su zapucale tri sekunde do kraja pri rezultatu 9:8 za SAD. Ipak, budući da je loptom zadnja igrala obrambena igračica SAD-a, lopta je ostala Australkama, i to sekundu prije kraja.

Ovaj video, na žalost, prikazuje samo završnicu davljenja i sam peterac

Svih šest igračica Australije preselilo se pred crtu od dva metra, čekajući da sudac ubaci loptu i da u posljednjoj sekundi nekako postignu gol. Nadu je pojačavalo histerično vrištanje njihovih navijača, koji su među najluđima koje smo ovdje vidjeli. Sudac je gotovo minutu i pol bezuspješno pokušavao ubaciti loptu, no nije mu polazilo za rukom, jer su sve igračice SAD-a doslovce davile Australke i onemogućavale im da prime loptu. Nakon nekoliko upozorenja, sudac je svirao četverac za Australke, koje su izjednačile na 9:9 i izborile produžetke, na oduševljenje svojih navijača među kojima su neki poželjeli i skočiti u bazen, ali ih je osiguranje zaustavilo.

Australke su na kraju izgubile 11:9 i ostale bez borbe za medalje, ali ovo izjednačenje u posljednjoj sekundi vrijedilo je truda, i pokazalo da apstrakcija koju nazivamo 'olimpijski duh' ipak postoji.