SLIJEDI ARGENTINKA

Lucija uoči borbe za medalju: Nema straha

08.08.2012 u 14:05

Bionic
Reading

Najbitnije je da sam pobijedila prvu borbu, sada će sve psihološki biti lakše, kazala je nakon pobjede u prvom kolu olimpijskog taekwondo turnira Lucija Zaninović

Ona je u kategoriji do 49 kg uvjerljivo prošla prvo kolo i s bodovnom nadmoći od 14:0 prije kraja borbe pobijedila Seulki Kang, Južnokorejanku koja nastupa za Srednjoafričku Republiku. Lucija je posve dominirala u borbi koja je trajala samo dvije umjesto tri runde, a svojom besprijekornom prvom olimpijskom izvedbom je najavila da je favorit za medalju.

Luciju u četvrtfinalu, koje je na rasporedu u 16,30 sati, čeka borba s Argentinkom Malvinom Lopez Rodriguez, koja je iznenadila četvrtu nositeljicu Marokanku Saanao Atabrour.

'Dobro je bilo, upoznala sam tatami, dvoranu, a prebrođen je i taj mali strah od prve olimpijske borbe i prilično nepoznate protivnice. Sestra Ana se s njom borila i dala mi je prave savjete, a još nisam zadovoljna svojom brzinom kretanja. Tko god mi dođe u četvrtfinalu, svejedno mi je,' kazala je Lucija, koja je odmah odjurila u zagrljaj sestri Ani u dvorani za zagrijavanje.

Trener Toni Tomas je bio vrlo sretan, ali je i očekivao da će se Lucija boriti s Marokankom.

'S Marokankom Lucija ima omjer 2:0, to je brončana sa svjetskog prvenstva i ovo je malo iznenađenje što je prošla Argentinka,' izjavio je Tomas, na čiji protest u drugoj rundi Lucija od sudačkog žirija dobila četiri boda za udarac u glavu.

'Nisam se zapravo kockao s prosvjedom, jer Lucija i ja imamo tajne signale. Priznajem da nas je malo bilo strah jer o ovoj afričkoj Južnokorejanki nismo imali ama baš nikakvih zapisa, tek sjećanja Ane, koja ju je također dobila s bodovnom nadmoći,' izjavio je Tomas.

Lucija je u dvorani imala najveću podršku od strane tridesetak hrvatskih navijača, od koji je većina stigla iz Splita bodriti Luciju i Anu, koja se bori u četvrtak.

Njezina blizanka Ana u kategoriji do 57 kilograma nastupa u srijedu, prva borba također je na rasporedu u 11 sati.