BORBA ZA POLUFINALE

Rukometaši na Tunis, više nema popravka

08.08.2012 u 10:50

Bionic
Reading

Najuspješniji hrvatski sport na Olimpijskim igrama je rukomet. Dva puta je na Igrama osvojeno zlato (1996, 2004), a s obzirom na to kako dečki igraju u Londonu, i treća najsjajnija kolajna izgleda kao realno postignuće. No polako, prvo rukometaše očekuje četvrtfinale protiv Tunisa

Hrvatska je u skupini smrti doslovce išamarala svoje suparnike. Padali su redom Južna Koreja, Srbija, Mađarska, Danska i Španjolska. Golužini izabranici demonstrirali su moć, ali pravi posao je tek pred njima.

Četvrtfinale s Tunisom je na rasporedu u 22.30, a nitko ni najmanje ne sumnja u novu odličnu predstavu s kojom bi stigli do polufinala te na korak do medalje.

Lacković, Duvnjak, Vori, Štrlek, Balić, Čupić… Nabrajati odakle sve prijeti opasnost za afričkog prvaka nema smisla, u ofenzivnom dijelu sve štima, ali isto tako i u obrani koja u raznim varijantama izluđuje i zbunjuje protivnike.

Tunis je prvi puta na Olimpijskim igrama, u skupini je bio četvrti iza Islanda, Francuske i Švedske, a njeguju francuski stil, odnosno u obrani udaraju i udaraju uz nezaobilazne provokacije. U napadu su im najopasniji igrači Bannour i Megannem.

'Nisam presretan što moramo na Tunis. Dobra su ekipa, protiv njih uvijek imamo problema. Vrlo su neugodni, kao i sve afričke reprezentacije, jako su borbeni i neće biti nimalo lako', oprezan je u najavi dvoboja bio Balić, a bez podcjenjivanja o Afrikancima razmišljao je i Lacković.

'Tunis je nezgodan. Trče i tuku, igraju u jakom ritmu. Pomladili su sastav, a nakon što su se plasirali u četvrtfinale, sigurno su u jako dobrom raspoloženju', govorio je Lacković.

Spomenimo za kraj kako će rukometaši promijeniti dvoranu, dosad su pobjede ostvarivali u Coper Boxu, a sada će medalju loviti u Riverbank Areni (15 tisuća).

Detalj s utakmice Hrvatska - Srbija