ČETVRTFINALE SA SAD-OM

Vrijeme je za novo polufinale vaterpolista

08.08.2012 u 10:05

Bionic
Reading

Hrvatske vaterpoliste danas (21 sat) očekuje četvrtfinalna utakmica. Protivnik je stari znalac SAD s kojim nemamo ugodnih iskustava kada je riječ o Olimpijskim igrama

'Barakude' su stigle do najvažnije utakmice na Igrama. Sve ono što se napravilo u skupini pada u zaborav, a tamo su Rudićevi izabranici bili fenomenalni te su ostvarili savršen učinak od pet pobjeda.

Kao prvi dobili su za protivnika četvrtoplasiranu reprezentaciju suprotne grupe, a to je SAD. Neki će reći da je to najbolja opcija ako se zna da smo izbjegli Srbiju, Crnu Goru i Mađarsku. No statistika nije na hrvatskoj strani.

Doduše, od njihovih 45 dvoboja Hrvatska je slavila u 25 uz 18 poraza i dva remija, ali na Olimpijskim igrama je bila drugačija priča. Tu smo u četiri okršaja tri puta dobili po nosu, a samo jednom slomili Amerikance. Posljednji poraz od SAD-a na Igrama je stigao u Pekingu (5:7) i zato - dečki, oprez!

Amerikanci su plivački moćni, provociraju, ne bježe od grubosti i pokušat će nas spriječiti na sve načine da po drugi put u povijesti izborimo polufinale olimpijskog turnira. Prvi put se to dogodilo u Atlanti 1996, kada smo na kraju osvojili srebro.

'SAD je jaka reprezentacija, igrali smo pripremne susrete s njima i dobro se poznajemo. Nema tu tajni, dobro ćemo se pripremiti, a psihološka tenzija bit će najveća stvar', rekao je hrvatski izbornik Ratko Rudić, u čijem sastavu su zasad najviše pokazali vratar Pavić, Dobud, Bošković i Sukno.

Što se tiče Amerikanaca, treba prije svega izdvojiti Baileyja i Varellasa.

Možemo li nakon 1996. proći u polufinale