PRESUDAN TRENUTAK

Rukometašice složne oko razloga poraza

07.08.2012 u 19:03

Bionic
Reading

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija poražena je od Španjolske 22:25 (12:13) i ispala je iz borbe za odličja. Najbolja igračica u hrvatskim redovima bila je vratarka Ivana Jelčić sa čak 16 obrana, Miranda Tatari je zabila pet golova, a Maja Zebić i Andrea Penezić po tri gola, a ovo su razmišljanja naših djevojaka i izbornika Canjuge nakon utakmice

Ključan trenutak utakmice zbio se u 40. minuti kada je zbog ozljede dvoboj napustila Penezić, a Španjolke su naše vodstvo od 16:15 učas serijom 4:0 pretvorile u 16:19.

'Utakmicu je prelomio izlazak Penezić, nismo imale dostojnu zamjenu. Španjolke, po meni, nisu bolje, igrali smo dosta s njima, znamo njihovu igru, ali ovo je bila utakmica u kojoj je sreća bila na njihovoj strani. Propustile smo veliku priliku', izjavila je Jelčić, koja imala čak 16 obrana, no nije mogla zaustaviti sve propuste u našoj obrani.

'Ne znam zašto smo izgubile, malo smo pale kada je izašla Penezić, ali mislim da nismo imale pravi pristup u ovoj utakmici. Španjolke su bile mirnije i koncentriranije u završnici, ali ja im neću priznati da su bolje od nas', izjavila je Lidija Horvat, dok je Sonja Bašić bila na pragu suza.

'Imali smo danas jako raspoloženu Jelčić na vratima, ali je u obrani bilo previše pogrešaka. Puštali smo ih kroz sredinu, a onda u završnici i na krilima. Onda se ozlijedila Penezić, za koju nemamo pravu zamjenu. Šteta, mogli smo se boriti za medalju. Za klasu smo bolje od Španjolki, imamo dužu klupu, ali danas nismo imale sreće', zaključila je Bašić.

'Nemamo pravu zamjenu za Penezić koja se ozlijedila upravo kada se utakmica lomila, ali smo i nakon njezine ozljede imali šansu dobiti utakmicu. Kod 16:15 za nas imali smo priliku da se odvojimo na dva-tri razlike, no učinili smo nekoliko vezanih velikih pogrešaka i Španjolske su to iskoristile. Ne znam je li izlazak Penezić bio baš takav šok za cure, pokušao sam odmah s Franić na toj poziciji, no, ponavljam, napravili smo puno pogrešaka, što je, zajedno s Andrejinom ozljedom, stvorilo dodatnu nervozu', kazao je Canjuga, koji je priznao da je riskirao u obrani.

'Španjolke su odigrale vrlo agresivnu obranu, suci su im to dopustili, a mi smo se, nakon zaostatka, kockali, pa su Španjolke imale puno prostora na krilima. Loše smo igrali bez lopte', smatrao je Canjuga, koji je u cjelini ipak zadovoljan povijesnim, prvim nastupom rukometašica na Olimpijskim igrama.

'Ukupno gledajući, ja sam zadovoljan jer se ovo može smatrati najvećim dostignućem hrvatskoga ženskoga rukometa. Po ljestvicama bit ćemo peti ili šesti, ovisno da li se Brazilkama računa ukupna gol-razlika, a to je u razini sa dosadašnjim najboljim učincima na europskim ili svjetskim prvenstvima. Olimpijske igre su ipak najjače natjecanje, a mi smo ovdje pobijedili jake reprezentacije poput Rusije i Crne Gore. Osobno bih prihvatio da mi je netko prije početka Igara ponudio da ćemo igrati četvrtfinale, a mi smo to četvrtfinale izgubili u vrlo izjednačenoj utakmici'.