NAŠE NISU RAZOČARALE

Španjolke iskoristile ozljedu Penezić i ušle u polufinale

07.08.2012 u 16:00

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice svoj su prvi nastup na Olimpijskim igrama zaključile u četvrtfinalu, a na putu prema završnici zaustavile su ih Španjolke pobjedom 25:22

Hrvatske rukometašice poražene su u četvrtfinalu olimpijskog turnira od Španjolske sa 25:22 te su na taj način cure Vladimira Canjuge okončale svoj prvi nastup na Olimpijskim igrama. I moramo priznati - nisu razočarale. Uz veliko pitanje što bi bilo da se u 40. minuti utakmice naša najbolja igračica (i pucačica) Andrea Penezić nije ozlijedila.

Pokušala je kasnije Penezić pomoći suigračicama, no koliko god stisnula zube, ozljeda je bila preteška te je nakon 30-ak sekundi igre sa zamotanim zglobom jednostavno rekla - ne mogu više...U trenutku Andrejine ozljede Hrvatska je imala vodstvo 16:15. U idućih sedam minuta nisu izabranice Vladimira Canjuge zabile niti gola nižući u napadu pogrešku za pogreškom, Španjolke su serijom 4:0 otišle na 19:16 i Hrvatska se više nije uspjela vratiti u egal.A da će utakmica biti neizvjesna, bilo je vidljivo od prvog trenutka, kada rezultatska prednost ni za jedne ni za druge nije bila veća od pogotka ili dva. Na poluvremenu su Španjolke imale prednost od jednog gola, ali početkom nastavka, golovima Penezić, Tatari i Šerić naše dolaze do prednosti.

Međutim, raspucala se i Pinedo, koja je s lijevog krila u nastavku utrpala našoj Ivani Jelčić četiri gola i pokazala se kao najopasnija igračica Španjolske. Ne smijemo zanemariti da je naša golmanica bila sjajna u drugom dijelu i da nje nije bilo na golu, možda bi utakmica bila ranije prelomljena. Ovako su Španjolke dočekale ozljedu Andreje, koja je već u prvom dijelu stigla u 'opasnu zonu' s dva isključenja, baš kao i Milanović - Litre, no kobna po našu najbolju igračicu ipak je bila ozljeda.

Hrvatsku je s pet pogodaka predvodila Miranda Tatari, a po tri su zabile Penezić i Zebić, dok je u Španjolskoj najefikasnija sa sedam pogodaka bila Pinedo. Fernandez i Mangue zabile su po tri pogotka.

Odlična je na golu bila Ivana Jelčić obranivši 15 od 40 lopti upućenih u okvir svog gola. Zasjenila je glasovitu Silviju Navarro Ramirez s druge strane, koja je skinula 10 lopti od 31 udarca.

Španjolke će u polufinalu igrati protiv boljih iz dvoboja Francuskinja i Crnogorki. Hrvatska ide kući s vrlo solidnim nastupom na olimpijskoj premijeri, ali i žalom za propuštenom borbom za medalje.

OI, rukomet, žene, četvrtfinale:
Norveška – Brazil 21:19
Španjolska - Hrvatska 25:22 (13:12)