OI2012

KREĆU BLIZANKE

Lucija vježbala s dečkima i kreće u nastup života

Nakon sjajnih individualnih uspjeha Sandre Perković i Giovannija Cernogoreza, Hrvatska se okreće nastupima prvih taekwondo blizanki u povijesti Igara. Prva će nastupiti Lucija Zaninović u kategoriji do 49 kilograma

Nakon duga dva i pol mjeseca priprema i izolacije Ana i Lucija Zaninović se pripremaju za nastup koji čekaju cijeli život. Čak 75 dana napornih treninga uoči puta pod strogom palicom trenera i izbornika Tonija Tomasa bili su sve samo ne lagani, a prva će na tatami izaći dvije minute mlađa i lakša Lucija Zaninović.

Uoči natjecanja provele su dva i pol mjeseca u izolaciji s gotovo cjelodnevnim treninzima. 'Kineski' tretman nije im smetao.

'Kupili bismo nekad novine, imale smo četiri osnovna programa na televiziji pa nismo baš bile u potpunoj izolaciji. Bez mobitela smo se skroz navikle, zaboravimo da uopće postoji. Koristilo je jer smo se mogle maksimalno posvetiti treniranju i koncentrirati se na ono najvažnije što je pred nama', kaže dvije minute mlađa blizanka Lucija koja je dvostruka prvakinja Europe.

Kroz pripreme se izmijenilo dosta sparing partnera koji su žrtvovali veliki dio svog ljeta i godišnjeg odmora kako bi Ana i Lucija London dočekale spremne. Najveći dio odradili su osvajači seniorskih odličja na najvećim natjecanjima poput Filipa Grgića, Martine Zubčić, Marine Sumić, Stipe Jarlonija, Petre Matijašević, ali dosta su pomogle mlade nade Lovre Brečić, Tanja Rastović, Ana Pavlović i Luka Bugarin.

'Naravno da su nam puno pomogli, bilo je ekstra kvalitetnih boraca, osvajača svjetskih, olimpijskih i europskih odličja. Bilo je s njima super raditi, sparirati. Dosta su pridonijeli dečki s kojima smo odradili veliki dio sparinga u ova dva mjeseca u Skradinu iz razloga što su fizički jači i brži pa smo protiv njih morale izvlačiti svoj maksimum. Zadovoljni smo u kojem je stanju forma i sada čekamo nastup', kaže Lucija koja je postavljena za petu nositeljicu Igara, a prvi nastup (srijeda, 10.00) ima protiv Kang Seulki iz Centralne Afrike.

193784,191769,189811,167488