SLIJEDI ČETVRTFINALE

Rudićeve 'barakude' potopile Kazahstan i čekaju protivnika

06.08.2012 u 12:19

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti u posljednjoj utakmici po skupinama na olimpijskom turniru lako su se obračunali s reprezentacijom Kazahstana svladavši je 12:4 te time potvrdivši prvo mjesto u skupini

Sjajno su izabranici Ratka Rudića otvorili utakmicu, poveli su 5:0 i nakon toga je došlo do opuštanja jer ova utakmica nije ni o čemu odlučivala. Na početku je sjajno funkcionirao igrač više, a pobjeda – i to uvjerljiva – ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Kod 'barakuda' najbolji je bio Nikša Dobud s čak pet golova, a po dva su postigli Miho Bošković i Samir Barać, dok su po jedan postigli Sandro Sukno i Maro Joković.

Ova utakmica poslužila je našim igračima kao uvertira u četvrtfinale u kojem ih čekaju Mađarska ili SAD.

Izbornik Rudić kratko je nakon utakmice kazao:

'Nismo ništa posebno uvježbavali, htio sam da igramo kao što je uobičajeno. Nama svaka utakmica donosi poboljšanje automatizma i iskustva i mislim da nam je dobro došla ovakva utakmica laganijeg ritma. Možemo biti jako zadovoljni jer smo ispunili ono što smo planirali', rekao je Rudić.

Rudić je pohvalio i efikasnog Dobuda… 'Kazao sam mu da ovakvu utakmicu ponovi u četvrtfinalu', sa smiješkom je dodao Rudić.

Na pitanje kojeg bi protivnika radije u četvrtfinalu, u mikrofon HRT-a kazao je: 'Mađarska i SAD su snažne reprezentacije, igrali smo s obje na pripremama, a dobili smo obje i u posljednjim službenim utakmicama. Iako u tome nema neke važnosti, mislim da je to dobro zbog samopouzdanja naših igrača. No bez obzira tko nam bude protivnik u četvrtfinalu, pripremit ćemo se i odigrati dobru utakmicu', smireno je kazao Rudić, dodavši da sigurno neće podcijeniti svog protivnika, ali ga neće ni precijeniti, jer četvrtfinalna utakmica donosi 'snažnu psihološku tenziju'.

OI, vaterpolo, 5. kolo:

Hrvatska - Kazahstan 12:4 (4:0, 1:1, 4:2, 3:1)