ZLATNA I OTVORENA

Sandra: Ovo je šamar svima koji su me otpisali

05.08.2012 u 11:02

Bionic
Reading

Nakon osvajanja zlatne olimpijske medalje u bacanju diska Sandra Perković je u izjave ubacila i dio svog fajterskog šarma koji ju je i doveo iz Dubrave na Olimp

Sandri su emocije izlazile poput bujice.

'Došla sam, bacila osobni i nacionalni rekord i vratila se jača nego ikada', bila je prva reakcija Sandre Perković nakon osvajanja olimpijskog zlata.

S hicem od 69.11 metara hrvatska je atletičarka ostala nedodirljiva za sve suparnice. Donijela je Hrvatskoj drugu medalju u britanskoj prijestolnici (uz srebro četverca na pariće) i ukupno 19. na ljetnim olimpijskim igrama od osamostaljenja. Ujedno je to i prvo ljetno žensko zlato za našu zemlju.

'Sretna sam što sam prva žena koja je Hrvatskoj donijela zlato. Ovo je vrh vrhova. Emocije su me slomile', dodala je Sandra koja je kratko opisala i tijek današnjeg natjecanja.

'U prvom pokušaju mi je bilo bitno osigurati nastavak natjecanja i nakon tri serije. U drugoj seriji sam bacila 68.11 i osjećala sam se fantastično. Potom sam bacila 69.11, a onda čekala. Htjela sam i preko 70 metara, ali nije išlo.'

'Ova medalja je posveta svima koji su bili uz mene kad je bilo najteže i šamar onima koji mi nisu vjerovali', bez uvijanja je poručila sportašica koja je bila na dnu i zbog zdravstenih razloga i zbog neopreznog konzumiranja zabranjene supstance koja uopće ne pomaže u sportu. Sepsa, suspenzija - pa zlatna berba koja je tek počela!

Sa širokim osmijehom je primila svoje prvo olimpijsko zlato i uspjela zadržati suze. Nije joj prvo, iako atmosferu kao u Londonu vjerojatno još nikada nije doživjela. Jedna je sjajna djevojka večeras ispunila svoj životni san.