SADA IMA SVE

Serena pregazila Šarapovu i zaokružila karijeru

04.08.2012 u 17:18

Bionic
Reading

Završen je ženski teniski olimpijski turnir, a u finalu je Serena Williams svojoj protivnici Mariji Šarapovoj ostavila samo jedan gem

Serena je pokazala još neviđenu dominaciju i nakon 6:0, 6:1 osvojila zlato. U šest mečeva na londonskoj travi svojim protivnicama je ostavila samo 17 gemova. Manje od tri po meču, iako je riječ o jako teškom ždrijebu (Janković, A. Radwanska, Zvonareva, Wozniacki, Azarenka i za kraj Šarapova) koji njoj nije predstavljao baš nikakav problem. Nemoćnu Šarapovu je razoružala desetim asom nakon samo 62 minute meča u kojoj je Ruskinja osvojila 25 poena.

Tako je čudesna Amerikanka osvojila svoje prvo olimpijsko zlato u pojedinačnoj konkurenciji, dok će sa sestrom Venus biti i ogroman favorit u ostatku turnira u parovima. Njih su dvije u paru već osvojile dva zlata i teško će ih itko zaustaviti i u Londonu.

Serena je ovom pobjedom zaokružila svoj impresivan učinak koji se sastoji od 29 osvojenih grand slamova (osvajala je sve i u singlu i u paru te ima dvije titule u miksu) i još 37 turnira. 30 joj je godina i nije više motivirana u kontinuitetu, ali kada se spremi kao ovoga ljeta, protivnice joj se jednostavno moraju skloniti s puta. Točnije, držati se olimpijske uzrečice - važno je sudjelovati.

Broncu je osvojila Bjeloruskinja Azarenka koja je sa 6:3, 6:4 svladala Ruskinju Mariju Kiriljenko.