SJAJNA I U TROSTAVU

Snježana Pejčić ostala na korak od nove medalje!

04.08.2012 u 14:08

Bionic
Reading

Snježana Pejčić je u disciplini trostava malokalibarskom puškom, što joj nije omiljena disciplina, ušla u finale i tamo zauzela konačno peto mjesto

Ono što joj nije pošlo za rukom u njezinoj najjačoj disciplini, zračna puška na 10 metara, u kojoj je prije četiri godine u Pekingu osvojila brončanu medalju, a u Londonu je osvojila 18. mjesto u kvalifikacijama, Riječanka je uspjela napraviti u trostavu. U kvalifikacijama je zauzela šesto mjesto sa 584 (193 ležeći, 195 stojeći, 196 klečeći stav) pogođena kruga. Jednako su pogodile Čehinja Adela Sykorova i Poljakinja Agnieszka Nagay koje su u finale ušle ispred nje, a samo jedan krug više od Snježane pogodila je trećeplasirana Ruskinja Daria Vidovina.

U finalu (deset hitaca iz stajaćeg stava) Snježana je krenula odlično i nakon šest serija se probila na brončanu poziciju. U sedmoj je podbacila s pogođenih 8,7 krugova, ali vratila je mirnoću i dočekala kiksove svojih konkurentica iz Češke i Rusije te se dva hica prije kraja vratila na treću poziciju.

Brončana Čehinja Adela Sykorova u posljednji je hitac ušla sa 0,3 kruga prednosti pred Snježanom koja je pogodila nedovoljno dobrih 9,3 i Čehinja ju je pobijedila za 1,1 krug. U zadnjem hicu se sa Snježanom izjednačila i Poljakinja Bogacka koja je završila kao četvrta jer je pogodila više krugova u finalu. Svejedno, bravo, Snježana, ostavila je traga i na ovim Olimpijskim igrama.

Zlato je uzela Amerikanka Jamie Lynn Gray, dok je srebrna Srpkinja Ivana Maksimović.