HRVATSKA PERJANICA

Sandra u finalu: Nisam smjela nervirati rukometaše

03.08.2012 u 22:02

Bionic
Reading

Trenutno najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nije komplicirala u kvalifikacijama za finale bacanja diska na Olimpijskim igrama u Londonu

Sandra, koja je ove sezone doživjela samo jedan poraz, često svoje trijumfe ostvaruje na filmske načine. Težom stazom, u zadnjim hicima, pod pritiskom... Kamo sreće da se takva režija ponovi i u subotnjem finalu, no u kvalifikacijama si nije dozvolila nepotrebno uzrujavanje.

Već u prvom hicu, s lakoćom, čini se, bacila je disk na 65,74 i bez vidljivih emocija misli okrenula prema finalu. Trener Ivan Ivančić je zadovoljno skočio, on najbolje zna koliko Sandra može. Prije Igara je rekao da njegovu pulenicu, kada baci kako zna, može dobiti samo Marsovac s promjerom ruku od šest metara.

Najbolji rezultat kvalifikacija ostvarila je Kubanka Yarelis Barrios (65,94), a za nijansu duži hitac od Sandrinog (65,89) ostvarila je i njezina vjerojatno najveća konkurentica Nadine Müller. Ruskinja Piščalnikova, koja ima najbolji rezultat sezone, bacila je na 65,02.

'Norma je bila 63 metra, tako da sam zadovoljna i nadam se da će sve najbolje ući u finale, da bude zanimljivije,' uz karakterističan smijeh i samouvjeren ton rekla je za HTV Sandra i otkrila jedan štos iz Olimpijskog sela.

'Zamolili su me rukometaši da ih poštedim stresa jer sutra imaju utakmicu i ispunila sam obećanje. Ne želim pričati o medalji, ali ako sve bude dobro, trebalo bi biti dobrih vijesti,' najavljuje Sandra finale koje je na rasporedu u subotu u 20.30 sati.