LONDON ZA KRAJ

Rođendan i sjeta hrvatske kapetanice

04.08.2012 u 06:50

Bionic
Reading

Nakon tri uvodna poraza, hrvatske košarkašice su upisale prvu povijesnu olimpijsku pobjedu nad Angolom, a među najboljima je ponovno bila kapetanica Sandra Mandir koja danas slavi svoj 35. rođendan

Dan nakon što su u Londonu rođendane proslavili rukometaši Drago Vuković (29) i Andrea Šerić (27), na red za puhanje u svjećice je došla Sandra Mandir. Iako joj je 35 godina Sandra, igra na izvanrednom nivou. Treba li išta dodati podatku da je treći strijelac Igara sa 15,8 koševa u prosjeku.

Teško će igrati četvrtfinale (osim pobjede protiv Turske u nedjelju treba im i pobjeda neuvjerljive Angole nad Čehinjama) i u nedjelju će se vjerojatno oprostiti od reprezentacije, Sandra je odigrala ključnu rolu u meteorskom usponu hrvatske košarke od Eurobasketa, preko kvalifikacija za OI, do Igara samih.

Sandra je jedna od dvije majke (uz džudašicu Marijanu Mišković) među hrvatskim sportašicama na Igrama i prvi je puta ovako dugo odvojena od obitelji, no uoči puta je objavila da su joj Igre kruna karijere i kako više ne želi duga putovanja. Odvojenost od supruga i djeteta nije joj nimalo laka. Potpisala je za Novi Zagreb i spremna je na život nakon košarke... Ali nakon ogleda s Turkinjama nakon koje kapetanica sastava koja je dosegnula Olimp zaslužuje dugačak i gromoglasan pljesak.

Sandrina razmišljanja o sportu i obitelji uoči Londona