U PETAK KREĆE U BOJ

Sandra: Ako si dobar, ne smeta ti gdje spavaš

01.08.2012 u 16:00

Bionic
Reading

Jedna od najvećih hrvatskih uzdanica za olimpijsku medalju, pa čak i zlatnu, jest atletičarka Sandra Perković, koja se osvrnula i na 'posebne želje' nekih sportaš(ic)a

'Htjela bih ovdje baciti najdalje ove godine, ne obećavam zlato, ali znam koliko vrijedim', kazala je najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković u prvom pojavljivanju pred novinarima u Londonu.

Perković je doputovala na poprište OI u ponedjeljak kasno navečer, kvalifikacije bacanja diska su 3. kolovoza, a finale 4. kolovoza.

'Nema nikakve nervoze, više je to uzbuđenje, slatko iščekivanje da konačno počne natjecanje. Ja volim velika natjecanja, draže mi je nastupati pred velikim brojem ljudi negoli, primjerice, na prvenstvu Hrvatske. Pripremala sam se na Bjelolasici, tempirala formu za London jer je ovo daleko najvažnije natjecanje za mene. Ne obazirem se previše na protivnice, svi pričaju o kineskoj bacačici koja je potpuna nepoznanica, ali ja se ne opterećujem sa suparnicama. Ovo je natjecanje na kojem će za sve vrijediti isti uvjeti, pa su dosadašnji rezultati u sezoni potpuno beskorisni i neusporedivi. U Pekingu je hitac preko 64 metra donio zlato, a držim da će se u Londonu medalje osvajati s hicima preko 66 metara', kazala je Perković, koju ne zabrinjava moguća kiša tijekom natjecanja, ali podloga da.

'Kiša meni uopće ne smeta, bacila sam državni rekord u Šangaju po kiši, odličan hitac u Eugeneu po kiši, tako da mi kiša ne bi trebala predstavljati problem. Više se bojim podloge, koja zna biti skliska. Na stadion ćemo po prvi puta ući tek u kvalifikacijama u petak, a ako će podloga biti ista kao na trening-borilištu, onda će biti super. U kvalifikacijama je bitno da prvi hitac uđe u sektor.'

Perković danas popodne ima trening, a sutra slobodan dan, dok njezin trener Ivan Ivančić nije nazočio konferenciji u Hrvatskoj kući u hotelu Pelham.

'Trener je zadovoljan kako se sve odvija, ali je pomalo već nervozan. Nama sportašima je lakše', kazala je Sandra, koja boravi u Olimpijskom selu, a nije izabrala opciju, kao Blanka Vlašić u Pekingu, da spava izvan Sela i gužve.

'S Blankom se nisam čula, neka ona nazove mene. Ne želim od smještaja raditi probleme, kad si dobar, dobar si bilo gdje. Bit olimpizma je zajedništvo i momčadski duh, a ja sam došla ovdje biti sa svojima. Trenutno spavam u sobi s Nikolinom Horvat, a u apartmanu su sestre Zaninović. Od sutra spavam sama, ipak mi treba mir ova dva-tri dana. Nakon nastupa mogu spavati s bilo kim', veselo je izjavila Sandra, koja je prvi favorit u disku na britanskim kladionicama, i to s vrlo malim koeficijentom za pobjedu.

'Onda je bolje da se ne kladite na mene, nećete puno zaraditi', našalila se Perković.