OI, JEDRENJE

Stipanović 'u padu', Kljaković Gašpić i dalje četvrti

31.07.2012 u 19:36

Bionic
Reading

Jedriličari su u klasi Finn odradili šest plovova na Olimpijskim igrama u Londonu, a hrvatski adut Ivan Kljaković Gašpić u ukupnom poretku drži četvrto mjesto. Nažalost, naš predstavnik u klasi laser, Tonči Stipanović pao je s trećeg na peto mjesto ukupnog poretka nakon četvrtog plova na Olimpijskim igrama u Londonu

Stipanović je u trećem plovu bio tek 20., ali je četvrtim mjestom u sljedećem plovu popravio dojam. Ispred njega su u ukupnom redoslijedu Australac Tom Slingsby, Cipranin Pavlos Kontides, Šveđanin Rasmus Myrgren te Gvatemalac Juan Ignacio Maegli Aguero. U srijedu su u Weymouthu na rasporedu još dva plova, a do kraja natjecanja ih je ukupno šest, te utrka za medalje u kojoj će sudjelovati najbolja desetorica.

Ivan Kljaković Gašpić u današnjim je plovovima bio peti, odnosno šesti, što mu je u ukupnom redoslijedu donijelo ostanak na četvrtom mjestu na kojem je bio i nakon drugog dana olimpijske regate. U vodstvu je i dalje Danac Jonas Hogh-Christensen, a na drugo se mjesto vratio branitelj naslova iz Pekinga, domaći jedriličar Ben Ainslie. Ispred Kljakovića Gašpića na trećem je mjestu Francuz Jonathan Lobert.

Pred 'finašima' je u srijedu slobodan dan, a natjecanje se nastavlja u četvrtak. Preostala su još četiri plova, te utrka za medalje u kojoj će nastupiti desetorica prvoplasiranih.

U klasi 49er Pavle Kostov i Petar Cupać zauzimaju 16. mjesto nakon četiri plova. U utorak su bili osmi, odnosno petnaesti.

Počelo je natjecanje i u klasi RS-X. Hrvatski predstavnik Luka Mratović u prvom je plovu bio 24., a u drugom 19., što ga je u ukupnom poretku smjestilo na 21. mjesto.

Tina Mihelić je u Laser Radialu u utorak bila 22., odnosno 25., što joj je u ukupnom poretku donijelo pad s 13. na 19. mjesto.

U klasi Zvijezda braća Marin i Dan Lovrović trenutno su na 15. mjestu. U dva današnja plova zauzimali su 14. i 13. mjesto. Srijeda je u ovoj klasi slobodan dan.