PROBLEMI ORGANIZATORA

Gledateljica ozlijeđena zbog nestabilnih sjedalica

31.07.2012 u 15:17

Bionic
Reading

Glasnogovornica organizatora Olimpijskih igara potvrdila je ozljedu kuka jedne gledateljice koja je stradala prateći veslačka natjecanja na montažnim tribinama Eton Dorneya u subotu

Nesretna gledateljica zadobila je ozljedu kuka nakon pada s nestabilne sjedalice, a zbog težine ozljede morala je pomoć zatražiti u bolnici. Probleme s dijelom od 200.000 montažnih stolaca priznali su i organizatori pa su svi podvrgnuti pregledima, a zamijenjeno ih je oko stotinu.

'Imali smo pritužbi na stolce u Eton Dorneyu, zatim Lord'su (streljaštvo op.a.), te u Olimpijskom parku. Nažalost, komadić zavarenog dijela jednog stolca se odlomio pa je došlo do ozljede jedne gledateljice. Odmah smo u suradnji s dobavljačem izvršili detaljne inspekcije i uvjereni smo da više neće biti problema', izjavila je glasnogovornica organizatora Igara.

Prema riječima Michaela Pagea, jednog od gledatelja utakmica hokeja na travi u Olimpijskom parku, tamo je zamalo izbjegnuta katastrofa.

'Publika je radila valove, popularnu "olu", i kada se jedan red ustao niz praznih stolaca iza njih naočigled se pomaknuo unaprijed što znači da je pucao pod ispod njih', rekao je Page za BBC.