VJEROVALI ILI NE

Honorar glazbenih zvijezda na otvaranju Igara je...

31.07.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Paul McCartney i ostale glazbene zvijezde koje su sudjelovale u ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Londonu za svoj će nastup biti plaćene točno - jednu funtu

McCartney, koji je izvedbom hita Hey Jude zatvorio svečanost, te Mike Oldfield, Dizzee Rascal, Underworld i Emeli Sande potpisali su ugovore koji im jamče jednu funtu honorara.

'Najveći talenti u načelu pružaju svoje usluge besplatno. No, kako bismo sklopili formalni ugovor za njihove usluge, morali smo odrediti iznos honorara ,'objasnila je glasnogovornica LOCOG-a (Organizacijskog odbora Igara).

McCartneyja nastup 'za kikiriki' sasvim sigurno neće teško pogoditi. Član slavnih Beatlesa je najbogatiji britanski glazbenik. Prema listi bogataša koju je ove godine objavio The Sunday Times, McCartney je 'vrijedan' 665 milijuna funti.

I on sam je prije nekoliko dana potvrdio da neće biti plaćen za nastup na otvaranju, ali je s puno zadovoljstva priznao i da su mu organizatori obećali ulaznice za natjecanja koja odabere. Njegov prvi izbor je finale atletske utrke na 100 metara.