OI2012

SUKOB NA IGRAMA

Ratoborno osiguranje, zaštitar pljunuo vojnika

Jedan od zaštitara koji radi na Olimpijskim igrama u Londonu vjerojatno će dobiti otkaz nakon incidenta u kojem je pljunuo i izvrijeđao vojnika koji mu je pomagao u radu

Podsjetimo, zbog velikog manjka zaštitara na Igrama, na osiguranju objekata i natjecanja pomažu i britanski vojnici. Sklad između dvojice čuvara reda narušen je, međutim, u subotu na natjecanju u streličarstvu na Lord's Cricket Groundu.

Neimenovani je zaštitar iz nepoznatih razloga izgubio živce i pljunuo vojnika koji je bio 'na straži' s njim. Nazvao ga je pritom i ubojicom djece, aludiravši očito na vojnikov angažman u Afganistanu.

Tvrtka G4S, koja je regrutirala zaštitare za Olimpijske igre, otvorila je istragu koja bi mogla rezultirati otkazom za njezina nervoznog zaposlenika.

'Vojnik je pokušao primiriti situaciju, ali zaštitar je ludovao. Pljunuo je vojnika i urlao na njega. Nazvao ga je ubojicom djece,' ispričao je svjedok incidenta za The Sun.

Zaštitara su na koncu s mjesta incidenta odveli kolege, a vojnik je cijelo vrijeme ostao miran bez obzira na provokaciju.

206970,206935,206842,206827