Uvjerljiva i Španjolska

Moćna Argentina pregazila Litvu

30.07.2012 u 09:19

Bionic
Reading

Nakon što su Rusi i Španjolci rutinski odradili svoj posao protiv Velike Britanije odnosno Kine, Argentinci su u posljednjoj utakmici prvog dana olimpijskog košarkaškog turnira deklasirali nekad moćnu Litvu

Španjolci su uz sjajan napad, ali i poroznu obranu, slavili 97:81 protiv Kine, za koju je briljirao NBA igrač Dallas Mavericksa – Jianlian Yi. Kinez je upisao 30 poena i čak 12 skokova u visokom porazu svoje momčadi.

S druge strane su četvorica Španjolaca bila raspoložena što se strijelaca tiče, pa je tako Paul Gasol ubacio 21 koš, Serge Ibaka pridodao je 17, Juan Carlos Navarro 14, te Jose Calderon 12. Uz 21 poen, stariji brat Gasol uhvatio je i 11 lopti ispod obruča.

Monstruoznu je utakmicu odigrao Andrej Kirilenko za Rusiju koja je s +20 (95:75) nadigrala domaćina Veliku Britaniju. Novi igrač Minnesote Timberwolvesa ubacio je 35 poena te upisao četiri skoka i tri blokade. Aleksej Šved nadodao je 16 poena i čak 13 asistencija. Ova dvojica igrača igrat će iduće sezone zajedno u NBA ligi, štoviše – u istom klubu.

Kod Britanaca su očekivano najbolji bili Luol Deng (Chicago Bulls) s 26 koševa i Pops Mensah-Bonsu s 22 i devet skokova.

U ljepotici večeri Argentina je sa 102:79 uvjerljivo slavila protiv Litve, koja nije bila ni sjena reprezentacije koja je u Pekingu i Ateni završavala kao četvrta, a tri olimpijade prije toga kao brončana reprezentacija.

Trolist Luis Scola, Manu Ginobili i Carlos Delfino odigrao je sjajnu utakmicu te kombinirano ubacio 73 poena. Ginobili je k tome pridodao 10 skokova i šest asistencija, a Scola pet skokova i četiri asistencije.

Izgubljene lopte, njih čak 16, sjajan šut Argentinaca i katastrofalna obrana bili su samo neki od razloga zbog kojih je Litva na startu upisala uvjerljiv poraz. Najbolji je kod Litve s 20 poena bio Linas Kleiza.

U utorak su na rasporedu utakmice drugoga kola muškog dijela olimpijskog turnira u košarci.

OI, košarka (M), 1. kolo:

Skupina A:

Nigerija - Tunis 60-56

SAD - Francuska 98-71

Litva - Argentina 79-102

Skupina B:

Brazil - Australija 75-71

Španjolska - Kina 97-81

Rusija -Velika Britanija 95-75