DOBAR POČETAK

Vaterpolisti na startu srušili nezgodnu Grčku

29.07.2012 u 12:09

Bionic
Reading

Na Olimpijskim igrama u Londonu uspješno su startali hrvatski vaterpolisti. Oni su u prvom kolu skupine A nakon velike borbe svladali Grčku sa 8:6

Bilo je to izuzetno teško otvaranje Igara za Hrvatsku, jednog od glavnih kandidata za neku od medalja. Tri četvrtine trajalo je strašno mučenje u kojem je Grčka češće bila u prednosti.

Povela je Hrvatska pogotkom Mihe Boškovića, no do kraja prve dionice Grci su okrenuli na 2:1. Novo vodstvo je Hrvatska dočekala tek u trećoj četvrtini (4:3 Bušlje, pa 5:4 Muslim), ali pravo odvajanje od upornih i čvrstih Grka je uslijedio tek u zadnjih osam minuta.

Prvo je Dobud donio vodstvo 6:5, a četiri minute prije kraja je Bošković postigao gol za 7:5, odnosno, prvo hrvatsko vodstvo od dva razlike. Priča je završila minutu i pol prije kraja kada je Sukno postigao pogodak za 8:5.

Miho Bošković, Sandro Sukno i Nikša Dobud su postigli po dva gola, dok su jednom strijelci bili Petar Mislim i Andro Bušlje. Odlično je posao odradio vratar Pavić koji je mnogo puta tijekom ogleda spašavao Hrvatsku i držao momčad u rezultatskom egalu.

U grčkoj su momčadi dva pogotka zabili Fountoulis i Mourikis.

Novi ispit hrvatskim vaterpolistima je Španjolska. Ogled je na rasporedu u utorak, u 12.20 sati.