PREGLED DANA

Loš dan hrvatskog sporta uljepšali veslači

28.07.2012 u 23:00

Bionic
Reading

Nakon svečanog otvorenja Olimpijskih igara (petak), u subotu su u akciju na sportskim borilištima krenuli i hrvatski olimpijci. No dan nije bio previše uspješan

Prva je na borilište stupila brončana iz Pekinga, streljašica Snježana Pejčić. Riječanka je u kvalifikacijama s pogođenih 395 krugova zauzela 18. mjesto te tako nije uspjela proći u finale u pucanju iz zračne puške s deset metara.

Nešto kasnije i srebrni s Igara od prije četiri godine Filip Ude ostao je bez finala. Međimurac nije 'ukrotio' konja s hvataljkama. Pogriješio je pri izvođenju jednog elementa i sišao sa sprave, što se u gimnastičkoj terminologiji vodi kao pad. Na kraju vježbe je sa skromnih 13.933 boda završio natjecanje s devetim mjestom u svojoj skupini.

U cestovnoj utrci Hrvatska je imala dva predstavnika koji su u cilj došli s glavnom skupinom koja je bila 40 sekundi sporija od zlatnog Kazahstanca Vinokurova. Radoslavu Rogini je pripalo 41, a Kristijanu Đuraseku 68. mjesto.

Osmijeh na lice hrvatskim ljubiteljima sporta navukli su veslači. Hrvatski četverac na pariće u sastavu Valent Sinković, Martin Sinković, David Šain i Damir Martin pobijedio je u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom od pet minuta i 39.08 sekundi te prošao u polufinale. To je bio i najbolji rezultat kvalifikacija.

Dobar je bio i Mario Vekić. On je zauzeo drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini te je tako izborio četvrtfinale natjecanja u samcu.

U ekipnim sportovima stigla su dva poraza. Prvo su rukometašice izgubile od Brazila s jednim pogotkom razlike 24:23, a zatim i košarkašice koje su tri četvrtine dobro namučile SAD da bi pukle tek u zadnjoj dionici i izgubile 56:81.

Na Igrama se dugo nije zadržao ni Ivan Dodig. Njega je za 68 minuta svladao argentinski tenisač Juan Martin del Potro, bilo je 6:4, 6:1.

Hrvatska stolnotenisačica Cornelia Molnar poražena je u 2. kolu turnira na Olimpijskim igrama u Londonu. Sa 4:1 u setovima je bolja od nje bila Jong Kim iz Sjeverne Koreje. Inače, u prvom kolu Molnar je bila bolja od 16-godišnje Amerikanke Lily Zhan s 4-0. Druga hrvatska stolnotenisačica, Yuan Tian, svoj meč 2. kola igra u nedjelju u 11 sati protiv Mađarice Georgine Pote, a u subotu je u prvoj rundi slavila protiv Čileanke Berte Rodriguez sa 4-0 u setovima.