OI2012

ČISTKA

Prostitutke nepoželjne na Igrama u Londonu

Olimpijske igre u Londonu neće svim poslovima donijeti dobit. Seksualni radnici žale se da su posljednjih mjeseci u krugu Olimpijskog stadiona 'očišćeni' s ulica

Policija je do ožujka ove godine zapečatila 80 bordela, tvrdi studija koju je izradila lokalna vijećnica Georgina Perry, ujedno i voditeljica vladina projekta Open Doors za podršku londonskim prostitutkama.

'U posljednje smo dvije godine svjedočili značajnom povećanju policijskih aktivnosti vezanih uz seksualnu industriju u olimpijskim četvrtima. Neke od žena koje prodaju seks su zbog zatvaranja bordela prisiljene raditi na ulici, a to je puno nesigurnije mjesto,' poručila je Perry i dodala:

'Također, policija od njih traži da se maknu iz okruga. Jednostavno su nepoželjne za vrijeme trajanja Olimpijskih igara.'

Policija tvrdi da racije i zatvaranja bordela nemaju nikakve veze s Igrama, već su jednostavno odgovor na zabrinutost lokalne zajednice. Međutim, londonski gradonačelnik Boris Johnson otvoreno je najavio borbu za smanjenje prostitucije u britanskoj prijestolnici.

Prostitucija je, inače, u Velikoj Britaniji legalizirana, ali isključivo kao 'samostalna aktivnost', dok su bordeli zabranjeni.

205290,205277,205753,205702