IZ TRENERSKOG KUTA

Snježana nije propustila nijedan trening

23.07.2012 u 13:04

Bionic
Reading

Pet hrvatskih strijelaca, Snježanu Pejčić, Petra Goršu i Bojana Đurkovića u gađanju puškom te Giovannija Cernogorza i Antu Glasnovića u gađanju letećih meta na Olimpijskim igrama u Londonu pratit će treneri Seno Čusto, Zlatko Loborec i Josip Glasnović.

Seno Čusto, umirovljeni strojovođa, Snježanu Pejčić trenira već 12 godina. Pun je hvale na račun svoje izabranice.

'Uvijek smo se o svemu dogovarali, uvijek sjeli da bismo razgovarali i usuglasili se. Doista lijepo surađujemo', kaže Seno Čusto, čelni stručnjak riječke Lokomotive.

Trening, trening i samo trening, ponavljaju streljački stručnjaci.

'Snježana nijedanput nije izostala s treninga', ponosno će Čusto.

Nasmije se kad ga pitaju za izglede naših strijelaca u Londonu. Broj sudionika je ograničen, moraš se svojski potruditi da izboriš olimpijsku vizu. Kakvi su, dakle, izgledi?

'Svi koji će doći u London i stati na vatrenu liniju mogu biti pobjednici', zaključuje Čusto.

Mnogo toga, dakako, ovisi o vremenu i temperaturi, kao i o (ne)raspoloženosti sudionika. Netko danas može podbaciti, a sutra biti bez premca.

To ponavlja i Zlatko Loborec, trener u streljačkom društvu Končar-Zagreb 1786.

'Bojan Đurković je sedmi Končarov olimpijac. Prije njega bili su to Biserka Vrbek, Jasminka Francki, Suzana Skoko, Zlatko Mašek, Josip Ćuk i Roman Špirelja. Na trenerskom mjestu naslijedio sam glasovitog Franju Štiglića. U treniranju Bojana Đurkovića (u Bjelovaru je Đurkovića trenirao Damir Bošnjak-op. a.) silno mi je pomoglo iskustvo koje sam stekao radeći jedno vrijeme sa Suzanom Skoko, Jasminkom Francki i Biserkom Vrbek', obavještava Loborec.

Posljednja Končarova olimpijka bila je Suzana Skoko, koja je nastupila na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996.

'Kako vrijeme brzo ide', promrsi Zlatko Loborec.

U Lokomotivi već druge olimpijske igre zaredom imaju predstavnicu.

Kad je Sanja Čusto (20), danas jedna od perspektivnih članica riječke Lokomotive, inače kći trenera Čuste, imala sedam godina, rekla je: 'I ja bih jednog dana htjela biti poput Snježane!'

Seno Čusto na to samo nadoveže, smijući se:
'A nisam ništa forsirao'.