DREAM TEAM?

Durant i društvo teško protiv Argentinaca

23.07.2012 u 09:14

Bionic
Reading

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država slavili su u prijateljskoj utakmici u Barceloni, uoči Olimpijskih igara, protiv Argentine 86-81

Amerikanci su, predvođeni LeBronom Jamesom, Kevinom Durantom, Kobeom Bryantom i društvom, furiozno otvorili utakmicu s nekoliko vezanih trica Duranta i Bryanta, te je do kraja prve četvrtine razlika već bila velikih +15 (31-16). Trica SAD-a nakon prvih 10 minuta igre bila je 7-13 i činilo se da bi ova utakmica mogla biti jednosmjerna.

Međutim, ista ta odlična trica iz prve četvrtine stala je u drugoj (0-7) i Argentinci su se približili na samo -7 (47-40) uoči odlaska na predah.

Nastavak je bio preslika početka utakmice. Bryant i Durant vratili su prednost SAD-a na +20 i Argentinci su izgledali slomljeno. No, do kraja četvrtine Argentinci mini-serijom trica smanjuju na -11 (72-61), te ostavljaju kakvu-takvu neizvjesnost za posljednjih 10 minuta.

Svega dvije minute i 50 sekundi prije kraja Argentinci su se približili na -5 (78-73), ali Amerikanci uzvraćaju mini-serijom 5-0 i odlaze na ipak nedostižnu razliku.

Najbolji igrač susreta bio je Kevin Durant koji je ubacio 27 koševa za SAD, dok je Argentinu predvodio Manu Ginobili s 23 koša. Tako je SAD, koji će braniti zlato iz Pekinga svladao i olimpijske prvake iz Atene četiri godine ranije. Vrlo su jaki, ali čini se da nisu nedodirljivi.

Sažetak dvoboja dvaju posljednjih olimpijskih prvaka