ZAMOR MATERIJALA

Nadal odustao od obrane olimpijskog zlata

19.07.2012 u 18:31

Bionic
Reading

Španjolac nije specificirao o kakvoj se eventualnoj ozljedi radi, no zbog problema s tendinitisom u lijevom koljenu otkazao je i humanitarni meč kojeg je 14. srpnja trebao odigrati s Novakom Đokovićem u Madridu

Osvajač zlatnog odličja u Pekingu, španjolski tenisač Rafael Nadal, u četvrtak je objavio da zbog nespremnosti odustaje od nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu...

'Nisam u stanju natjecati se na Olimpijskim igrama i zbog toga neću, kako je planirano, niti putovati sa španjolskom delegacijom u London', poručio je Nadal u službenoj izjavi.

Španjolac nije specificirao o kakvoj se eventualnoj ozljedi radi, no zbog problema s tendinitisom u lijevom koljenu otkazao je i humanitarni meč kojeg je 14. srpnja trebao odigrati s Novakom Đokovićem u Madridu. Posljednji Nadalov natjecateljski dvoboj bio je šokantan poraz od Čeha Lukaša Rosola u drugom kolu Wimbledona.

'Moram razmišljati o svojim kolegama i ne mogu biti sebičan. Interes španjolskog sporta je na prvom mjestu, posebno interes tenisača koji su spremniji za nastup od mene. Pokušao sam ubrzati vlastiti oporavak i trenirati do posljednjeg trenutka, ali nije mi bilo suđeno', dodao je trenutno treći tenisač svijeta koji je na ceremoniji otvaranja Igara trebao nositi španjolsku zastavu.

'Ovo je jedan od najtežih dana u mojoj karijeri jer sam imao ogromnu ambiciju nositi zastavu na otvaranju. Ne možete ni zamisliti koliko je ovo bila teška odluka', zaključio je Nadal.