BORBA ZA OI

NBA zvijezde rekle 'ne' dobnom ograničenju

18.07.2012 u 18:14

Bionic
Reading

Članovi američke košarkaške reprezentacije nisu oduševljeni idejom NBA vodstva i Međunarodne košarkaške federacije prema kojoj bi se uvelo dobno ograničenje na muški olimpijski turnir

Prije nekoliko tjedana, gazda NBA lige David Stern je izjavio kako su vlasnici klubova nezadovoljni što moraju puštati svoje najveće zvijezde na reprezentativne akcije i da bi voljeli kada bi na olimpijskom košarkaškom turniru igrali košarkaši do 23 godine kao što je slučaj u nogometu. On je i najavio razgovor s FIBA-inim vodstvom po tom pitanju.

No najveći otpor ovoj ideji sada dolazi od samih igrača kojima očigledno ne smeta naporan ritam kada nemaju slobodno ljeto. Tako su i sadašnji članovi američke reprezentacije popljuvali mogućnost da na Olimpijskim igrama nastupaju mladi košarkaši, a ne oni stvarno najbolji.

'To je glupa ideja i to bi trebao biti igračev izbor. Na Igre se moraju slati najbolji sportaši kako bi se natjecali protiv najboljih. S košarkaškog stajališta to bi umanjilo Olimpijske igre. Ne vjerujem kako su puno razgovarali s nama o tome. Mi dajemo svoje mišljenje preko vas medija. Pričali smo između sebe i to je zaista glupa ideja', poručio je Kobe Bryant (33), a s njime se slaže i Paul Pierce (27).

'Zahvalan sam što oni o tome razmišljaju tek sada, jer da je to bio ranije slučaj, sada ne bi mogao igrati. Osobno mislim da bi o tome trebali odlučivati igrači. Olimpijske igre su nevjerojatno iskustvo u životu', jasan je bio Pierce.

Srećom da te ideje nije bilo 1992., jer ne bi bilo Dream Teama