OTOK U PANICI

Englezi strahuju od prostitutki i lopova

16.05.2012 u 07:01

Bionic
Reading

Organizatori Olimpijskih igara u Londonu su u panici. Ne zbog terorističkih prijetnji, nego zbog prostitutki, džeparoša i prosjaka koji su u englesku metropolu stigli ravno iz Rumunjske

Osiguranje Igara je na velikim mukama. Velika vojna sila koja sudjeluje u očuvanju reda u Londonu već je nekoliko puta imala propuste kada su im novinari pred nosom prokrijumčarili lažne bombe, a u britanskoj prijestolnici pojavila se nova prijetnja.

Nisu to ni bombaši samoubojice, ni religijski fanatici, ni 'podmukli' mediji, ni Al Kaida, nego prostitutke, džeparoši i prosjaci koji su se prije otvorenja najvećeg sportskog događaja u svijetu pojavili u Londonu.

Oko 50 Rumunja i Rumunjki različitih 'zanimanja' već je počelo operirati po uglednim londonskim kvartovima (Park Lane, Marble Arch), pa su Britanci posebice oni dubljeg džepa u šoku. Ali i turisti.

'To je odvratno. To definitivno nije ono što očekuje vidjeti u Londonu. To je kao nešto iz Trećeg svijeta', poručio je jedan novozelandski turist.

Organizatori u suradnji s Vladom pokušavaju pronaći način kako da zaustave najezdu rumunjskih 'prijateljica noći' i bandi čija se brojka iz dana u dan povećava, a zabrinutost oko novonastale situacije izrazili su čak i britanski beskućnici.

Tako se engleskim medijima izjadao jedan domaći beskućnik koji je rekao da ga je strah spavati noću kako ga ne bi noževima napala i opljačkala neka rumunjska banda.

Igre su sve bliže i bliže (27. srpnja), a vijesti koje dolaze s Otoka ne obećavaju najbolje Igre do sada. Naprotiv, moglo bi u Londonu biti svega, a samo na osiguranje domaćin je potrošio 1,4 milijarde eura.