SKUPINA B

Real pogazio Basel, Ludogorec umalo šokirao Liverpool!

16.09.2014 u 22:48

Bionic
Reading

Real Madrid iznimno je uvjerljivo na svom stadionu savladao goste iz Basela, dok je Liverpool doslovce u posljednjim sekundama postigao pogodak za pobjedu protiv Ludogorca. Na kraju su ipak slavili favoriti

Real Madrid – Basel 5:1 (Suchy a.g. 14', Bale 30', Ronaldo 31', Rodriguez 37', Benzema 79'; Gonzalez 38')
Liverpool – Ludogorec 2:1 (Balotelli 82', Gerrard 90'+3; Abalo 90')

Serija pogodaka na utakmici Real Madrida i Basela započeta je autogolom Suchog, nakon centaršuta Nacha, koji je nastupio na desnom boku umjesto Arbeloe. Rani je pogodak Reala otvorio gostujuće linije, a serija je pogodaka nastavljena pogotkom Balea u 30. minuti, nakon sjajne asistencije Luke Modrića.

Naš je reprezentativac odigrao i ključno dodavanje prilikom trećeg pogotka kada je loptu u mrežu iz neposredne blizine gurnuo Ronaldo, na asistenciju Balea. Samo nekoliko minuta kasnije, u 37. minuti, pitanje pobjednika riješio je James Rodriguez, nakon što je prvotno pucao Benzema.

Drugo poluvrijeme madridski je Real odigrao s puno manje napadačkih ambicija i zapravo su samo rutinski utakmicu priveli kraju, ali su ipak uspjeli postići i peti pogodak, u 79. minuti preko Benzeme.

Liverpool se dugo mučio protiv Ludogorca, a pogotovo su u drugom poluvremenu stvorili puno dobrih prilika i sve redom zapucali. No, u 82. je minuti Mario Balotelli postigao svoj prvi pogodak za Liverpool koji nije mogao doći u bolje vrijeme za domaćine.

Taman kada se činilo da su Redsi napravili dovoljno za pobjedu, u prvoj je minuti sudačke nadoknade pogodio Dani Abalo i tako utišao Anfield. Kod pogotka nije dobro izgledao niti Dejan Lovren, koji je pratio bugarskog napadača. No, kako nogomet piše čudne priče Liverpool je u posljednjim trenucima susreta došao do pobjede, a pogodio je kapetan Steven Gerrard udarcem s bijele točke. Pogotku je prethodno kumovala pogreška bugarskog vratara Borjana.

Nakon što ih u Ligi prvaka nije bilo pet godina, Liverpool je novu kampanju započeo pobjedom, no ona je protiv bugarskog prvaka došla teže nego li je to bilo tko očekivao.